Večernji list - Hrvatska

Ne želimo asfaltnu bazu uz dvorišta i vodocrpili­šte

Buna u Donjoj Lomnici

- Mateja Šobak mateja.sobak@vecernji.net Lomničani su se okupili spontano

Turopoljci­ma će baza doći desetak metara od domova, ali i tristotinj­ak od vodocrpili­šta iz kojeg voda ide i za Novi Zagreb

Gradnja je zaustavlje­na prije lokalnih izbora, a sad je, prigodno, ponovno započela – objasnili su stanovnici Donje Lomnice razlog svog spontanog okupljanja ispred buduće asfaltne baze u Industrijs­koj ulici. Na tristo metara od vodocrpili­šta te samo deset metara od prvih kuća trebala bi se izgraditi baza koja će, kažu Lomničani, ugroziti život ne samo Velikogori­čana, već i Zagrepčana.

– Voda odavde crpi se i za Novi Zagreb, od prašine nećemo moći živjeti, a slobodno možemo zaboraviti i da ćemo jesti plodove sa svojih vrtova. O konstantno­m mirisu asfalta da i ne govorimo – objašnjava­li su stanovnici Donje Lomnice, koji su preksinoć ispred gradilišta zapalili i lampaše. Od pokušaja da zaustave izgradnju asfaltne baze tik do svojih kuća neće odustati jer sumnjaju da je dozvola za bazu izdana na temelju lažirane studije o utjecaju na okoliš. Peticiju protiv daljnjih radova već su potpisali, a organizira­t će i prosvjede, kažu, bude li potrebno. – Asfaltna je baza najavljena prije sedam godina i otada radimo sve da se ona nikad ne otvori – rekli su Turopoljci, koji su se po tom pitanju obratili i nadležnim institucij­ama.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia