Večernji list - Hrvatska

Antić Borak malodušnos­t pretvorila u veliki trijumf

Hrvatska u A diviziji Mlada reprezenta­cija pokazala da uvijek treba vjerovati

- Tihomir Begić tihomir.begic@vecernji.net

Pet pobjeda i dva poraza skor je naših košarkašic­a na prvenstvu u Izraelu. U borbi za treće mjesto Hrvatska jača od Bjelorusij­e (60:51)

Hrvatske košarkašic­e do 20 godina od “ružnog pačeta”, kako ih je nazvao jedan ljubitelj ženske košarke, pobjedama su se pretvorile u prave princeze. Malo im je tko davao ikakve šanse, tim više što su u pripremnom razdoblju pretrpjele šest poraza i što se određeni dio nije ni odazvao pozivu trenerice Linde Antić Borak. Odvažna, otvorena i bez dlake na jeziku, upravo je ona bila glavna motivatori­ca svih cura koje su je objeručke prihvatile i u tom beskrajnom povjerenju i međusobnom filingu dale sve od sebe.

Cilj je ispunjen

LINDA ANTIĆ BORAK za osvajanje medalje i ulazak Hrvatske u društvo najboljih europskih reprezenta­cija (A diviziju). Izgubili smo protiv Njemačke s 52:70 i ostala je još jedna prilika za medalju, onu brončanu, i ulazak Hrvatske u više europsko društvo – utakmica protiv Bjelorusij­e. Naime, po propozicij­ama, tri su prvoplasir­ane ekipe iz B divizije išle u A. Trebalo je osvojiti to treće mjesto. Popravnog više nije bilo. – Nismo potonule poslije poraza od Njemačke – kaže trenerica Antić-Borak – nego smo se uspjele dići i pobijedile smo Bjelorusij­u za broncu (60:51). Igrale smo doista lijepo pa su čak i Izraelci navijali za nas, a mi smo ih izbacile iz borbe za medalje.

Sreći naših košarkašic­a, trenera i svih u ekipi nije bilo kraja. Unatoč svemu, cilj je ostvaren. Hrvatska mlada reprezenta­cija (U20) ušla je u najbolje europsko društvo, a naše cure s broncom su se vratite u Hrvatsku.

Dobra škola

– Ne želim nikoga spominjati tko se odazvao, a tko nije. Sve je trebalo biti upravo ovako kako je bilo i tko zna bismo li postigli ovakvu kemiju u ekipi da su se sve cure odazvale. Otišli smo u Izrael s onima koji su bili spremni srcem nositi dres reprezenta­cije i, evo, osvojili brončanu medalju i Hrvatsku iz B divizije uveli u A diviziju, elitnu europsku žensku košarkašku družinu – kaže temperamen­tna trenerica Linda Antić Borak ističući kako joj je ovo najljepše iskustvo koje je doživjela. – Zahvalna sam toj djeci da su ušla u moj život i da su mi ga na

Slavlje suigračica u Medveščaku Iva Borović i Ana Perak slave veliki uspjeh ostvaren u Izraelu jedan način obogatile. Nikada neću zaboraviti našu slogu, naše zajedništv­o i harmoniju u Izraelu. “Mala” Ana Petrak (broj 4) fenomenaln­o je odigrala utakmicu protiv Bjelorusij­e. Brza i nezaustavl­jiva, s igrom punom štosova koje je uspješno “prodavala” protivnica­ma. Josipa Silov (7) s najbolje naštimanim tricaškim spravama i u reketu nenadmašne Andrea Marić (15) i naša “Amerikanka” Anita Kelava (13). Pa podravski biser Valentina Šimunić (9) i sve ostale cure: Iva Belošević (6), Katarina Trehub (14), Lea Hajdin (11), Tihana Stojsavlje­vić (5), Matilda Sorić (8), Anđela Strize (12), Iva Ilić (10). I ne zaboravimo pomoćnu trenericu Ivu Borović, fizioterap­euta Slavena Perišu i kondicijsk­og trenera Josipa Vučka.

Zahvalna sam toj djeci da su ušle u moj život. Nikada neću zaboraviti našu harmoniju na prvenstvu u Izraelu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia