Večernji list - Hrvatska

Trener Carrillo još nije zadovoljan promjenama

Memolla: Ako prođemo, to će biti za navijače

- Tomislav.dasovic@vecernji.net

Europski prvak iz 1982. poražen je od Varaždinac­a 2:3 u 1. kolu Kupa Uefe. Strijelci: Bjelanović 2, Karić, kapetan Mumlek (na fotografij­i) Prvak iz 1988. godine izgubio od Osijeka 0:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige, strijelac Borna Barišić iz 11-erca Hajduk je neporažen u posljednji­h osam službenih utakmica. Ima čvrstinu i karakter, ali nema znalca, kreatora, ideologa igre Tomislav Dasović Splićani su u Kopenhagen­u (na 20 stupnjeva Celzija) prošli bolje nego 1987. godine, kada su pod vodstvom bugarskog trenera Ivana Vucova bili poraženi od Aalborga 0:1. Ovoga puta bili su ratnički nastrojeni, maksimalno agresivni, stalno na rubu prekršaja i izvrsno postavljen­i u defenzivi, no Hajduk je u igri prema naprijed ostao nerealizir­an, nedovoljno konkretan, što mu u uzvratu može predstavlj­ati ozbiljan problem. Svjestan te važne spoznaje, Carrillo je izrotirao čak petoricu ofenzivnih igrača, i opet time nije dobio značajan pomak. Naime, iz te Hajdukove ‘sačekuše’ izrodila se samo jedna šansa, kada je gorostasni Marko ‘Slow Motion’ Futacs pobjegao danskoj obrani, ali nije imao dovoljno brzine za završnicu pa su ga Danci u ključnom trenutku zaustavili. Mađar u ovoj sezoni u 180 minuta na travnjaku ima samo jedan pogodak na kontu, iz jedanaeste­rca protiv Levskog, i još uvijek ne djeluje tako ubojito kao u prošloj sezoni.

Mogu dalje i bez publike

Iako je Bröndby imao dominaciju, čak i nekoliko izrazitih šansi, Danci su limitirana momčad, bez klasnoga igrača pa bi Hajduk, unatoč igranju bez publike, trebao biti favorit u uzvratu. U prilog tome ide i činjenica kako je Bröndby, prije sraza s Hajdukom, bio poražen na gostovanju u finskoj Vaasi (1:2), a potom i od Nordsjaell­anda (2:3). - Nisam baš najzadovol­jniji našom igrom. Nedostajal­e su neke stvari. Možda smo mogli puno više napraviti i još mirnije ući u uzvrat na Poljudu. Ovih 0:0 aktivan je rezultat, ali šanse za prolazak ostaju podjednake, 50:50 posto, s tim da mi imamo veliki hendikep ako se bude igralo bez navijača, jer svi znamo koliko nam oni znače - naglasio je Hajdukov trener Joan Carrillo, koji još nikada nije vodio Splićane pred punim Poljudom. Nijemac na klupi Bröndbya Alexander Zorniger bio je zadovoljni­ji od Carrilla. - Nisam nezadovolj­an, ostaju šanse otvorene i za uzvrat. Hajduk nam je dobro parirao, sad je na nama da i to učinimo u Splitu. Sve je otvoreno. Nismo imali puno šansi, to su takve, tvrde utakmice. Veliki je ulog, a svaka se pogreška skupo plaća - naglasio je Nijemac koji ima 13 vođenih bundesliga­ških utakmica na klupi Stuttgarta u 2015. godini.

Crveni karton Fincu

Hajduku je u završnici utakmice uslugu napravio stoper domaćih, naprasiti Finac Arajuuri, nepromišlj­eno udarivši Marka Futacsa i zaradivši drugi žuti, odnosno crveni karton. - Odigrali smo vrlo pametno, trudili se kao i uvijek da damo svoj maksimum. U Splitu ćemo imati svoju šansu, s publikom ili bez nje. Bude li to utakmica bez navijača, onda ćemo pobjedu pokloniti njima, jer nas vole i prate. Sve ćemo uraditi da dobijemo tu utakmicu - naglasio je Hajdukov branič, 25-godišnji Albanac Hysen Memolla, koji je vrlo dobro odradio posao u obrani. Uoči uzvrata s Dancima, Hajduk će u nedjelju od 19 sati gostovati kod Cibalije, a sljedeće nedjelje (6. kolovoza) dolazi u Maksimir.

 ??  ?? kim pretkolim, a u Osijeku su ih dočekali razdragani navijači
kim pretkolim, a u Osijeku su ih dočekali razdragani navijači
 ??  ?? Hajdukov Grk Savvas odradio je dobar posao u sredini terena
Hajdukov Grk Savvas odradio je dobar posao u sredini terena
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia