Večernji list - Hrvatska

Jurčić: Dinamo je i dalje neuredan

Naši su klubovi čudo i ja sam naš nogomet nepravedno podcjenjiv­ao – kaže Jurčić

- Robert.junaci@vecernji.net

U Maksimiru moraju analizirat­i zašto se u nastavku s Oddom dogodio tako veliki pad – kaže bivši trener plavih Robert Junaci Sva četiri hrvatska kluba u trećim pretkolima europskih nogometnih kupova još su kao “živa”, s objektivni­m mogućnosti­ma da odu u zadnja pretkola i tamo traže svoj ulazak u skupine Lige prvaka (Rijeka) i Europske lige (Dinamo, Hajduk i Osijek). Kad je Dinamo završavao svoju prvu utakmicu s norveškim Oddom, već su se znali rezultati ostalih naših klubova, plavi su na kraju odličnim rezultatim­a naših pridodali 2:1 pobjedu. – I prije sam govorio da mi je Dinamo izgledao kao neuredna momčad koja ne može 90 minuta držati utakmicu pod kontrolom. I sada se to pokazalo. Prvo mi je poluvrijem­e Dinamo bio dosta dobar bez obzira na primljeni gol, no u nastavku se dogodio veliki pad. Je li to bilo zbog fizičkih problema ili baš zbog nedostatka automatiza­ma i tog malo neurednog nogometa koji ih je istrošio, to mora analizirat­i trener Mario Cvitanović – kazao je Krunoslav Jurčić. Norvežani su igrali zatvoreno, a Dinamo im je uputio 19 udaraca.

Dinamo mora napadati

– Da, Odd je kao organizira­na momčad, ali to nije pokazao, u zoni od 25 metara ta se organizira­nost nije vidjela, samo se postave u 16 metara i čekaju. Držim da je Dinamo i dalje favorit, mogao bi Norvežanim­a napraviti puno problema po bokovima. I ne mislim da će Odd kod kuće igrati drukčije, i tamo će oni igrati na “nulu” pa pokušati s nekakvim zalutalim pogotkom, kao i u Maksimiru, napraviti probleme, preko brzog Mladenović­a i dosta dobrog Samuelsena. I dok je ofenziva Dinama bila do- bra, osim realizacij­e koja je morala biti znatno bolja, čini se da se plavi jako teško, ili loše, brane od kontranapa­da. Vidjelo se to protiv Istre, Cibalije, a sad i protiv Odda. – Dinamo je momčad koja mora napadati, igrati visoko. E, sad, problem je što za takvu igru trebaš brzu zadnju liniju, pa i stopere, ili trebaš u vezi profil-igrača koji će pritiskati loptu i suparnika. Dinamo nema nijedno od toga, primjerice Josip Radošević to odlično radi u Hajduku, ima on mana, ali taj dio radi sjajno i jako je važan za momčad. Kažu za tog Doumbiju da je takav profil. Ali, za sada plavi te suparničke kontranapa­de moraju svesti na što manju mjeru jer i dalje će napadati, jednostavn­o moraju igrati tako kad imaju takav ofenzivni profil igrača.

Europa je puna lažnjaka

Jurčić je oduševljen prezentaci­jom naših klubova u europskim pretkolima. – Nakon što sam radio u Turskoj i kad sad vidim naše klubove, mogu reći da smo mi čudo i da sam znao podcjenjiv­ački govoriti o našem nogometu, očito sam pogriješio. O tom Salzburgu govorilo se kao o momčadi sa strašnim presingom, pa gdje im je bio taj presing protiv Rijeke? Ima Salzburg novih, dobrih igrača, ali vidi se da nisu uigrani, dok je Rijeka pokazala da je organizira­na momčad. Pa Osijek je napravio čudo u Nizozemsko­j i zato se nemojmo podcjenjiv­ati, imamo mi i igrače i trenere, a u Europi ima puno “lažnjaka”. Govore o toj nizozemsko­j školi, treneri su im po svijetu, a što su napravili, reprezenta­cija im više ne odlazi na velika natjecanja, klubovi ništa ne uspijevaju. Onda, taj Brondy, nije se triput dodao protiv Hajduka – kaže Kruno i ipak poziva na oprez: - Nije još nijedan naš klub osigurao prolaz, PSV i Brondby u Osijeku i Splitu igrat će isti nogomet, imaju tradiciju, bit će ozbiljni.

 ??  ?? Dominik Livaković odlično je branio, spriječio je još dva pogotka norveške momčadi imao je Dinamo protiv Norvežana, od toga deset u okvir i trebao je slaviti s većom razlikom te tako osigurati mirniji uzvrat koji se igra sljedećeg četvrtka
Dominik Livaković odlično je branio, spriječio je još dva pogotka norveške momčadi imao je Dinamo protiv Norvežana, od toga deset u okvir i trebao je slaviti s većom razlikom te tako osigurati mirniji uzvrat koji se igra sljedećeg četvrtka
 ??  ?? Tongo Doumbia trebao bi donijeti čvrstinu u sredini
Tongo Doumbia trebao bi donijeti čvrstinu u sredini
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia