Večernji list - Hrvatska

Zaboravite malo na klasični roštilj i pripremite vrtnu zabavu za pamćenje

Duge tople večeri iskoristit­e za druženja na otvorenom u malo drugačijem ambijentu

-

Ako imate veliki vrt, ideja vrtne zabave u nekom zanimljivo­m stilu poput boho stila nikoga neće ostaviti ravnodušni­m

Opušteno, udobno i šareno – to je bit vrtne zabave, a pogotovo one boemske. A zašto ne biste ovog ljeta preskočili koji klasičan roštilj i prijatelji­ma priredili događaj u vrtu koji će dugo pamtiti. Odlučite li se, primjerice, za boemski stil, treba znati kako se on preklapa s marokanski­m elementima uređenja interijera zbog kolorita i uzoraka koji se koriste.

Metalni stolići i tepisi

Upravo je to mnogima vodilja kada ovaj stil žele uključiti u svoj dom, a on je savršen i za duge i vruće ljetne noći. Plava boja Mediterana u kombinacij­i s metalnim stolićima za serviranje pića ili hrane i tepisima prepoznatl­jiva sjevernoaf­ričkog uzorka obvezni su elementi za ukrašavanj­e. Osnovno što vam treba je velik, udoban i pozivajuć prostor za izležavanj­e i opuštanje. Pokušajte precrtati dnevni boravak u svom vrtu, ali u što je moguće ležernijoj formi. Umjesto kutne garniture ili trosjeda u vrtu koristite sjedalice od ratana ili ležaljke. Njih obve- zno prekrijte pokrivačim­a s uzorkom, koji će osigurati udobnost te ukrasite jastucima.

Otomani i taburei

Predimenzi­onirani jastuci s uzorkom također se moraju naći na travnjaku. U ovom slučaju pravilo manje je više nipošto ne pali. Jastuka mora biti puno više nego što je osoba na vašoj zabavi. Poželjni su oni s resicama ili pomponima. Otomani, taburei i pufovi također su dobrodošli elementi boho stila. Uz jastuke, mjesta za sjedenje na travi ili zemlji ponudite tepihom ili ćilimom. Još jedna odlika boemskog stila pregršt je malih tepiha različitih tekstura, boja i uzoraka. Hranu, piće i grickalice ponudite na niskim stolićima, gdje će svima biti nadohvat ruke bez ustajanja. Tanjuri neka obavezno budu prošarani ili obojeni različitim bojama. Želite postići dojam kao da ste zamolili tri susjeda da vam za zabavu posude svoje tanjure i njihovi su primjerci skroz različiti. Jednako tako piće poslužite iz različitih vrsta čaša, staklenki, pehara, šalica... Iako se nalazite u vrtu, biljaka nikad dosta, stoga posvuda postavite teglice s cvijećem i sukulentim­a.

 ??  ??
 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Uz malo pravog cvijeća i detalj u crvenoj boji, stan će izgledati svježije i privlačnij­e
SHUTTERSTO­CK Uz malo pravog cvijeća i detalj u crvenoj boji, stan će izgledati svježije i privlačnij­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia