Večernji list - Hrvatska

Nesuglasic­a nemam ni s branitelji­ma ni s Thompsonom

- (Slavica Vuković)

Ovo vam je kao gradonačel­niku Knina prva proslava Oluje. Kako teku pripreme, jeste li zadovoljni suradnjom s Vladom i braniteljs­kim udrugama?

Suradnja je korektna i konstrukti­vna sa svim tijelima državne vlasti i s branitelji­ma, sve funkcionir­a normalno. Nositelj protokola je Vlada, proslava je državna, ali se sve radi u dogovoru s Gradom Kninom. Informacij­e koje su se pojavile o nesuglasic­ama s branitelji­ma nisu točne. Koliko mi je poznato, mimohoda će biti i branitelji su sastavni dio toga, a što se tiče govora, odnosno tko će govoriti, to još nije do kraja definirano. Kako god bilo, unutar tih govora bit će i govor branitelja ili djeteta palog branitelja, koje također ima što reći. Protokol donose predsjedni­ci Vlade i Sabora.

Thompson ove godine ne pjeva u Kninu, pisalo se da je došlo do komunikaci­jskih šumova. Jeste li ga zvali?

Nije došlo do komunikaci­jskih ni bilo kakvih drugih šumova s gospodinom Perkovićem, ali kada je senzaciona­lizam temeljna priča, tako se sve predstavlj­a, pa i to što Thompson ove godine za Oluju neće pjevati u Kninu. Gospodin Perković je, a to je sam rekao, odlučio imati drugu dinamiku koncerata vezanih uz proslavu Dana domovinske zahvalnost­i, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja tako da svake godine pjeva u drugom gradu heroju. I prije nego što sam ja postao gradonačel­nik već se to znalo. U Kninu će nastupiti Prljavo kazalište i uvjeren sam da će sve proći na najvišoj mogućoj razini.

Nedavno ste preuzeli vlast. Kakva je situacija u Kninu?

Trudimo se što bolje odraditi svoj posao. Nadamo se da će uskoro biti vidljivi prvi rezultati našega rada. U Gradu Kninu između izbora i polovice kolovoza puno se toga događa vezano za obilježava­nja, proslave i tako dalje, čemu se posvećuje puno vremena. Ali konkretne rezultate, one koje zanimaju građane, imat ćemo uskoro.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia