Večernji list - Hrvatska

Šef Zeline godišnji će provesti u Svetoj Nedelji

Kada ide na odmor, Nenad Panian ne želi da drugi znaju gdje je – jedino je tada na miru, kaže

- Stela Lechpammer ZAGREB

Radije biraju tek nekoliko dana odmora – kažu gradonačel­nici gradova u Županiji, birani su da rade, a ne da se odmaraju Žele li i gradonačel­nici na more? Ako je suditi prema odgovorima onih iz zagrebačko­g prstena, neki će ipak uzeti par dana slobodno i napuniti baterije za radnu jesen, dok drugi nisu spremni odvojiti se od svog grada ni na nekoliko dana. Zagrebački je gradonačel­nik Milan Bandić već poznat po izbjegavan­ju godišnjeg odmora jer ipak se “i po ljetu dela”, a čini se kako su se toga odlučili držati i mlađi mu kolege iz Županije. – Kandidiral­i smo se i izbore osvojili zato da radimo, a ne da se odmaramo. Ako ne napravimo posao, građani će biti ljutiti na nas – kaže gradonačel­nik Svete Nedelje Dario Zurovec te zaključuje da će na jesen, kada drugi tek počnu raditi, oni već imati prve rezultate. Tako da će umjesto na pješčanoj plaži i moru, on ljeto provesti uz natječaje za infrastruk­turu, u pripremama za novu školsku godinu.

Pecanje i kućica na osami

Istog je mišljenja i većina drugih čelnika, koji će radije preskočiti odmor, a ako i odu na godišnji, imat će cijelo vrijeme mobitel u ruci kako bi stalno mogli primati obavijesti iz svog grada. Tako će svoje slobodno vrijeme samoborski gradonačel­nik Krešo Beljak provesti uglavnom u automobilu jer ističe da mu se godišnji već godinama svodi na to vozi suprugu Nikolinu te kćer Miju i sina Mateja na obalu, točnije na omiljen im otok Ugljan. Na taj način nekoliko puta tijekom ljeta uhvati nešto sunčanih zraka na plaži, a istu “formulu za odmor” ima i gradonačel­nik Velike Gorice Dražen Barišić. – Uglavnom koristim vikende tijekom ljeta kako bih proveo vrijeme s obitelji u Senju, u obiteljsko­j kući supruginih roditelja – kaže Barišić. Bez obzira na to imaju li svoju kuću, naslijeđen­u vikendicu ili odlaze u hotel ili apartman, svi gradonačel­nici biraju Jadran jer ističu – nema do Hrvatske. Tako Javor

Bandić je, čini se, ostalima postao uzor – ljeti svi radije “delaju” nego se sunčaju

Bojan Leš iz Ivanić-Grada ima vikendicu u Rogoznici, zaprešićki gradonačel­nik Željko Turk ide kod punice u Staru Novalju, Zvonimir Novosel će iz Jaske na Olib, a Hrvoje Košćec iz Svetog Ivana Zeline ravno u – Svetu Nedelju. Doduše, ne onu u Zagrebačko­j županiji, već onu na Hvaru, odakle mu je majka rodom. – Ipak ću odvojiti tjedan dana početkom kolovoza da se podružim s obitelji na moru. Idemo kod suprugine majke u posjet i uživamo kratko, ali slatko – kaže Turk, a s njime se slaže i Javor Bojan Leš koji ističe kako ipak treba odvojiti malo vremena od posla za obitelj. On će iskoristit­i priliku da organizira i nekoliko malih izleta – u Knin, Pulu, Biograd na Moru… A Nenad Panian iz Dugog Sela ističe kako najradije ne bi otkrio svoju točnu lokaciju jer mu godišnji služi kao pravi bijeg od svakodnevi­ce, a to je najbolje ako nitko ne zna gdje si. Inače zubar po struci, kaže kako je to jedini način da ga barem desetak dana nitko ne pita za neki zdravstven­i, a sada i politički savjet. – Moj idealni odmor je kućica na osami s obitelji, pecanje i tišina – govori Panian kojemu je omiljen srednji Jadran, a ove je godine odabrao otok Pašman.

Lokaciju biraju najmlađi

A kako je to kada godišnji u potpunosti podrediš obitelji, i to onim najmlađim članovima, zna Denis Kralj, gradonačel­nik Vrbovca. – Idemo na odmor tek u rujnu i to zato što imamo malu bebu, pa da joj nije prevruće. Odabrali smo Rab jer plaže imaju plićak u kojemu se starija kći voli igrati – kaže te dodaje kako je rujan najbolji odabir i zbog poslovnih obaveza s obzirom na to da u gradu ima jako puno posla preko ljeta.

 ??  ??
 ??  ?? Gradonačel­nik Milan Bandić ni ove godine neće na godišnji odmor. I ovog ljeta “dela”
Gradonačel­nik Milan Bandić ni ove godine neće na godišnji odmor. I ovog ljeta “dela”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia