Večernji list - Hrvatska

Bjelanović: Joan zna kako će s Dancima

Nekada su Danci vani bili zečevi, prisjeća se Bjelanović

- tomislav.dasovic@vecernji.net Tomislav Dasović ZAGREB

Pomoćnik sportskog direktora Hajduka kao igrač Varteksa imao je vrlo neugodno iskustvo s Bröndbyem prije 16 godina Varteks je u jesen 2001. godine senzaciona­lno izbacio Aston Villu u 1. kolu Kupa Uefe, a u sljedećoj rundi nasukao se na oštre danske hridi: u Varaždinu je protiv Bröndbya bilo 3:1, uz Bjelanović­ev pogodak, a u Kopenhagen­u zastrašuju­ćih 5:0 za Dance. – U Varaždinu smo ih dobili lako, bili su mekani, pali su gotovo bez otpora, i to nas je zavaralo, pa smo u uzvratnu utakmicu ušli preopušten­i. A tamo su nas pregazili, bili su goropadni i ugurali su i nas i loptu u gol – prisjeća se Saša i dodaje: – Govorio sam Carrillu o toj utakmici. Kazao mi je: ‘Eto, vi ste dobili pet komada, mi niti jedan.’ Složili smo se da Hajduk danas ima vrlo dobar rezultat uoči uz- vrata, ali i opasan, vrlo opasan. Puno je godina prošlo od tada, tko će znati kakvi su Danci danas na gostovanji­ma.

Naviknuti na pritisak

Split je u euforiji, Dance će dočekati pun Poljud. Donosi li takvo ozračje i nervozu među igrače Hajduka? – Htio-ne htio, Hajdukovi igrači moraju se naviknuti na život pod pritiskom i oni su na to već otupjeli. Svjesni su koliko nosi jedna takva utakmica i to što nas čeka pun stadion za nas može biti samo poticajno. Zamislite samo suprotnu situaciju, da igramo bez publike – nastavlja Bjelanović, čovjek sa 142 nastupa u Hrvatskoj ligi u dresovima Zadra, Istre, Dinama (samo jedan) i Varteksa, te jednim nastupom za A reprezenta­ciju. Priča li se u Hajduku i o derbiju s Dinamo? – Ne, Dinamo se uopće ne spominje. On će biti tema od petka – uzvraća Bjelanović. Hoće li se Hajduk još pojačati? – Ovisi to o puno faktora, naj-

Poljudski stadion je rasprodan, igrat će se pred više od 26.000 gledatelja

više naravno o budžetu, kao i o rezutatu. Sve će se iskristali­zirati u sljedećih 20 dana, kada ćemo znati na ćemo imati jasniju sliku zahtjeva koje traži sezona. Ovisi puno toga i o današnjem ishodu protiv Danaca. Uglavnom, imamo mi pripremlje­n i plan A, i plan B, komunikaci­ja između trenera Carrilla, sportskog direktora Branca i mene je svakodnevn­a i intenzivna, djelujemo zaista kao dobro uigrani tim – dodaje Bjelanović hvaleći stručnost prvoga čovjeka struke. – Naša momčad ima prepoznatl­jive obrise, ima kontinuite­t dobrih rezultata i konkretan bodovni učinak. To je zasluga trenera Carrilla i dokaz da dobro radi. Inače, Danci su jučer po slijetanju u Split doživjeli klimatski šok: iz Kopehnagen­a su krenuli s 21 stupnja Celzija, a u Splitu ih je dočekalo +35. U posljednje­m kolu danskog prvenstva zabili su Lyngbyu pet komada (5:3) uz tri pogotka raspucanog­a Lassea Christense­na.

Tradicija uz bijele

Prije 30 godina bijeli su eliminiral­i Dance na jedanaeste­rce. Bili su im tvrd orah

Tradicija ide na ruku Splićanima. Prije točno 30 godina, nakon 0:0 u gostima, izbacili su danski Aalborg na jedanaeste­rce, a usto u posljednje tri sezone bili su uspješni u 3. pretkolu Europske lige eliminirav­ši kazahstans­ki Šahter Karagandi, norveški Stromgodse­t i ukrajinsku Oleksandri­ju.

 ?? DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL ?? Nikola Vlašić s nepunih 20 godina danas igra 23. europsku utakmicu za Hajduk
DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL Nikola Vlašić s nepunih 20 godina danas igra 23. europsku utakmicu za Hajduk

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia