Večernji list - Hrvatska

Bečki kardinal mladima: Želja vašeg srca je biti u Međugorju unatoč 40°C

-

Otvoreni zagovarate­lj međugorsko­g fenomena, nadbiskup bečki i kardinal Christoph Schönborn, poslao je posebno pismo mladima na Mladifest, pišući kako ih nitko nije natjerao da onamo putuju po ovoj ljetnoj žegi (temperatur­a je prelazila svaki dan 40 Celzijevih stupnjeva u hladu, a na suncu je bilo i više od 50 stupnjeva!). – Vi to činite jer je to želja vašeg srca. Inače se ne biste potrudili oko toga! Što vas pokreće da putujete u Međugorje? To nije moda, nije trend, nije trenutačno oduševljen­je. To je posebna blizina, blizina Gospe koja vas privlači. To i ja poznajem iz Lurda i drugih mjesta na kojima Marija pokazuje svoju blizinu, na kojima daje iskusiti svoju nazočnost. Takva silna snaga, takva utjeha izvire iz Marijine blizine! Koliki su ljudi u Gospinoj blizini pronašli vjeru, obratili se! Koliko su mogli često i nakon mnogo godina ponovno ići na ispovijed i primiti Božje oproštenje! Mene je vrlo dirnulo da je naš Sveti Otac svoga osobnog delegata za pastoralno praćenje Međugorja Henrýka Hosera, nadbiskupa Varšava-Praga, imenovao 11. veljače ove godine, na blagdan Naše drage Gospe Lurdske. To je lijep znak. I da je on od plodova Međugorja posebno istaknuo mnoga obraćenja – napisao je bečki kardinal, poručivši mladima da posebno mole za papu Franju, koji uvijek podsjeća na ljubav prema siromašnim­a i malenima.

 ??  ?? Upoznavanj­e u Albaniji Papa Franjo imenovao je Ernesta Simonija Troshanija kardinalom nakon što ga je upoznao za posjeta Albaniji 2014.
Upoznavanj­e u Albaniji Papa Franjo imenovao je Ernesta Simonija Troshanija kardinalom nakon što ga je upoznao za posjeta Albaniji 2014.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia