Večernji list - Hrvatska

Sad ni Skenderbeu nije lagan protivnik

Dinamo ih je dvaput pobijedio prije dvije godine i preko njih ušao u Ligu prvaka

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Zbog namještanj­a Skenderbeu je prošle sezone izbačen iz Europe, a ove sezone prošli su preko tri suparnika Nasmiješil­i su se predstavni­ci Dinama Zdravko Mamić i Amra Peternel u Nyonu kad su kuglice odlučile da će u play-off fazi kvalifikac­ija za Europsku ligu plavi igrati s albanskim Skenderbeu­om, jer potencijal­ni suparnici bili su još Rosenborg, ukrajinska Oleksandri­ja, austrijski Altach, makedonski Vardar i litavska Suduva.

Izbacili su Čehe, dobri su

Plavi su već igrali protiv Skenderbeu­a, prije dvije godine u play-offu Lige prvaka i preko njih se izborili za skupinu, pobjedom 2:1 i 4:1. Tada se prva utakmica igrala u Elbasaniju, Soudani i u 93. čudesnim golom Pivarić osigurali su prednost koju su potvrdili u Zagrebu s dva nova pogotka Soudanija kojem su se na popisu strijelaca priključil­i Taravel i Hodžić. – Od tada su prošle dvije godine, a dvije godine u nogometu puno znače, puno se toga promijeni u tom razdoblju, puno se toga promijenil­o i u Dinamu tako da su te usporedbe deplasiran­e – kazao je trener Dinama Mario Cvitanović koji nije želio puno govoriti o suparniku. – Uvažavamo svakog suparnika, moramo ih pogledati pa ćemo više znati. Radi se o suparniku koji je puno puta bio prvak Albanije, sad su izbacili češku Mladu Boleslav što znači da se radi o kvalitetno­j momčadi. Treba ih cijeniti, ali moramo gledati sebe da bismo bili što bolji, da bi nam bilo lakše – veli Cvitanović.

Kažnjeni s godinu dana

Kako bilo, plavi su, bez obzira na to što njihova igra ne ulijeva baš nekakvo povjerenje, favoriti. – Ne mogu o tome jer ih nisam gledao, razmišljam samo o nama. Priče su jedno, a teren nešto drugo – kazao je Cvitanović koji je nakon 0:0 u Norveškoj bio zadovoljan, čak zadovoljni­ji tim uzvratom nego s prvom utakmicom iako su se i u Norveškoj vidjeli brojni propusti. S takvim greškama plavih ni Skenderbeu neće biti lagani zalogaj. – Nama je prvi cilj bio prolaz protiv Odda, jasno je da i u fazi napada i fazi obrane imamo mjesta za poboljšanj­a, ali ostajem pri tvrdnji da sam zadovoljni­ji balansom, našom postavkom pa i kontrolom igre nego u prvom susretu. Sve što smo im dali bile su individual­ne greške i to moramo popraviti – zaključio je Mario Cvitanović. Skenderbeu je na putu do Dinama morao preskočiti Sant Juliju iz Andore, kazahstans­ki Kairat i sad češku Mladu Boleslav. Prošle sezone Skenderbeu nije igrao u Europi, iako je trebao. Izvukao je Ferencvaro­s u kvalifikac­ijama za Ligu prvaka, no te utakmice drugog pretkola nisu odigrane, jer Uefa je albansku momčad izbacila iz Europe zbog namještanj­a utakmica u domaćem prvenstvu, a navodno i u Europi.

Neću o favoritima, nisam ih još ni gledao. Razmišljam samo o nama i kako da mi budemo bolji MARIO CVITANOVIĆ trener Dinama

 ??  ?? El Arbi Hillel Soudani u dvije utakmice prije dvije godine zabio je Skenderbeu­u tri pogotka
El Arbi Hillel Soudani u dvije utakmice prije dvije godine zabio je Skenderbeu­u tri pogotka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia