Večernji list - Hrvatska

Dečko Tonči mi je nogometaš, a punac Skroče bivši košarkaš

-

Višestruka prvakinja u orijentaci­jskom trčanju kojim se počela baviti s 10 godina, a kao mala bavila se i tenisom i plivanjem Od tri hrvatske maratonke koje će danas startati kod Tower Bridgea najmanje iskustva ima Nikolina Stepan. Za razliku od Mateje Matošević i Bojane Bjeljac, Nikolina je dosad pretrčala samo dva maratona. Na prvom, u Zagrebu, postigla je vrijeme 2:46.11, a u drugom, u Linzu, 2:43.56, čime je postigla normu za Svjetsko prvenstvo. – Bez obzira na to što sam postigla normu za SP, nisam bila predviđena za put u London jer jedna zemlja može imati na startu najviše tri maratonke. A po rezultatim­a su Bojana Bjeljac, Matea Matošević i Danijela Kuna, koja je u Linzu bila brža od mene za jednu sekundu, bile bolje. Kasnije je Kuna uhvaćena u dopingu, pa sam ja ušla u reprezenta­ciju. Kako sam kasno saznala da ipak idem na Svjetsko prvenstvo, nisam se stigla dobro pripremiti – kaže Nikolina.

Zaljubljen­a u sport i glazbu

Zanimljivo je da je 29-godišnja Riječanka bila višestruka prvakinja Hrvatske u orijentaci­jskom trčanju, a kao mala bavila se tenisom i plivanjem. – Već sa pet godina počela sam svirati klavir te sam završila osnovnu i srednju glazbenu školu. Danas u sviranju klavira i gitare te pjevanju uglavnom uživam u slobodno vrijeme. S deset godina počela sam se baviti orijentaci­jskim trčanjem. Trčanje po blatu i grmlju, skakanje preko potoka te gubljenje po šumi redovito je ispunjaval­o moje vikende i to sam jako voljela. Nakon srednje škole upisala sam studij arheologij­e na Sveučilišt­u u Zadru – ističe Nikolina.

Slučajan odlazak u atletiku

Nakon odlaska na studij bilo joj je sve teže dolaziti na utrke – Orijentaci­ju nisam imala gdje trenirati, pa su mi se treninzi često sastojali samo od trčanja. Tako sam sasvim slučajno potkraj 2013. godine trčala na jednoj od svojih prvih atletskih utrka. Radilo se o malom maratonu Nin – Zadar na kojem sam bila treća. Dan nakon utrke dobila sam poziv od današnjega klupskog kolege Lovre Kalca koji me zapazio i ubacio bubu u uho treneru Slavku Petroviću. On je smatrao da bih mogla još puno napredovat­i i tako sam se 2014. godine priključil­a Atletskom klubu Svetice. U Zadru je upoznala Tončija Skročea (32), s kojim je danas u vezi. Tonči je nogometaš, bio je član hrvatske reprezenta­cije igrača do 21 godinu, igrao je za Zadar, Zagreb, Columbus i Los Angeles, a danas je član kluba Zlatna luka iz Sukošana. Zbog ozljede, nogomet mu je trenutačno manje važan. – Imam i puno poznatijeg punca. Naime, Tončijev tata Branko bio je vrhunski hrvatski košarkaš – naglasila je Nikolina koja je s Tončijem osvojila prvo mjesto u humanitarn­o-sportskoj štafetnoj utrci parova na Valentinov­o u Zadru.

Za vrijeme studija u Zadru nije imala gdje trenirati orijentaci­ju pa je otkrila atletiku

 ?? PRIVATNI ALBUM ?? Odlazak na SP bio joj je iznenađenj­e
PRIVATNI ALBUM Odlazak na SP bio joj je iznenađenj­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia