Večernji list - Hrvatska

Filipa Benkovića na Facebooku vrijeđaju i prijete mu zbog Futacsa

U Maksimiru će danas biti otvoren trening za navijače koji imaju priliku pozdraviti Ademija

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

– Samo se nadam da će se Marko Futacs što prije oporaviti. Na travnjaku doista nije izgledalo tako strašno – rekao je Benković Sport i nogomet trebali bi biti zabava, opuštanje za gledatelje, stadioni su možda i prilika za neke ispušne ventile, ali u svemu bi trebalo pronaći neku mjeru. Nikako to ne bi smio biti poligon na kojem će se igračima prijetiti, vrijeđati ih. I to ne bilo kako prijetiti, već i smrću. Takve je, naime, prijetnje na svojem Facebook profilu dobio Filip Benković, mladi stoper Dinama, zbog ozljede igrača Hajduka Marka Futacsa u nedjeljnom derbiju u kojem su plavi slavili s 3:1. Na- kon jednog duela s Benkovićem Futacs je krivo stao i jauknuo od boli, Benković je samo odmahnuo rukom jer je znao da on nije napravio prekršaj pa je možda i pomislio da suparnički igrač simulira. No svima je brzo postalo jasno da je Mađar ozbiljno stradao, bilo je to jasno i mladom igraču Dinama koji je nakon utakmice otišao do Futacsa i poželio mu brzi oporavak.

Tada nije izgledalo strašno

– Samo se nadam da će se Marko Futacs što prije oporaviti. I sam sam se nedavno vratio na teren nakon ozljede i nikome ne bih poželio nešto slično – kazao nam je jučer Filip Benković i objasnio svoju reakciju na travnjaku kada je samo odmahnuo rukom: – Na travnjaku doista nije izgledalo tako strašno. Kako bilo, Futacs je stradao u žaru borbe, ne krivnjom igrača Dinama i nitko, a najmanje Benković, vrlo pristojan mladić, nije zaslužio da mu se prijeti, gadarije koje su mu napisali ni papir ne može istrpjeti i dno su ljudskog ponašanja koje čak zaslužuje i prijavu. Takve uvrede i prijetnje ne bi zaslužio ni da je u žaru borbe ozlijedio suparničko­g igrača jer i to je dio, onaj ružniji, nogometa, a ovako je ni kriv ni dužan razapet i verbalno napadnut od navijača suparničko­g kluba. I nadležni bi trebali početi reagirati na napisano jer to više nema smisla, pogotovu ne ovakvi pozivi na linč, prijetnje smrću...

Ademi može početi trenirati s klubom, a u listopadu će imati pravo nastupa

Vraća se Ademi

Modrima će se danas na treningu pridružiti Arijan Ademi, kapetan Dinama koji odrađuje kaznu Uefe zbog navodnog dopinga iako je sud ustvrdio da nije namjerno uzeo nedozvolje­na sredstva. Od danas može početi trenirati s klubom, a u listopadu će imati pravo nastupa. Na taj trening pozvani su i navijači, a zbog Ademija će biti otvoren. Na stadion Hitrec-Kacian može se ući u 18.45 s Maksimirsk­e ulice. Ademi je morao pauzirati gotovo dvije godine, nije smio trenirati s momčadi, čak ni s niželigašk­im klubovima i sam je pokušavao održati kondiciju. Tako će Dinamo uskoro imati dva prava defenzivna vezna, uz Doumbiju stiže i Ademi. A odlazi tek Josip Pivarić, prođe li liječnički pregled, trebao bi potpisati za kijevski Dinamo.

 ?? REUTERS ?? Filip Benković nakon duela s Futacsem prima prijetnje
REUTERS Filip Benković nakon duela s Futacsem prima prijetnje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia