Večernji list - Hrvatska

Ispod dresa nosim sliku poginulog brata Ivana, on mi daje snagu

- Damir.mrvec@vecernji.net

U Austriji je zbog ružičastog dresa koji nosi zovu princeza, a Rusi su je 2012. proglasili najljepšom sportašico­m Igara u Londonu

Damir Mrvec Ivona Dadić (23) osvojila je šesto mjesto na atletskom SP-u u Londonu, u disciplini sedmoboj. U ožujku ove godine osvojila je u Beogradu srebro na Europskom dvoranskom prvenstvu u petoboju, a ima i brončanu medalju s EP-a u sedmoboju prošle godine. Njezini roditelji, Nino i Danica, Hrvati su rođeni u Bugojnu (otac), odnosno u Buškom Blatu (majka). – U Austriju sam došla živjeti s deset godina i počela trenirati atletiku u klubu St. Pölten čija sam i danas članica. Nažalost, nikad nije bilo prilike da nastupam za Hrvatsku s obzirom na to da sam kasno počela trenirati. Austrijska državljank­a postala sam s 13 godina. Da sam znala da ću jednog dana biti vrhunska atletičark­a, tko zna, možda bih i nastupala za Hrvatsku – rekla je Ivona.

Ljetuje u Makarskoj

Jeste li zadovoljni nastupom u Londonu? – Srušila sam rekord Austrije. Nakon lošijeg nastupa u dalju, mislila sam da neću biti tako dobro plasirana. Povratak u vrh uslijedio je nakon bacanja koplja. Inače, najviše bodova osvojila sam u utrci na 100 metara prepone. Imam još puno potencijal­a. Petoboj i sedmoboj su moj izbor i sigurno neću početi trenirati isključivo jednu disciplinu – rekla je Ivona. Već ste jednom nastupili na tom stadionu, na OI 2012. godine. – Bilo mi je to prvo veliko natjecanje. Uvijek ću pamtiti nastup pred 80.000 gledatelja. Zanimljivo je da su me ruski mediji tada proglasili najljepšom sportašico­m Igara. Očito im se naša Antonija Mišura nije dopala, ha-ha – rekla je Ivona. U Austriji vas zovu princeza? – Valjda zbog ružičaste boje dresa. Nakon duge sezone slijedi odmor. – Nakon povratka u Austriju, odmah idem na more, djedu i baki u Makarsku. Potom ću malo do Splita, posjetiti prijatelje. Često dođem i u Zagreb – rekla je simpatična Ivona, zaposlena u austrijsko­j vojsci. Imam čin vodnice. Razmišljam i o studiranju, ali nemam pojma za što bih se odlučila.

Ponosi se nagradom VL-a

Slobodno vrijeme voli provoditi u krugu obitelji i prijatelja. Najviše voli i poštuje svoje roditelje, koji su je od prvog treninga i natjecanja podržavali i stalno bili uz nju. – Kamo god krenem, oni me prate. Značim im sve u životu, jednako kao i oni meni – istaknula je. Prije devet godina dogodila joj se obiteljska tragedija, u prometnoj nesreći poginuo joj je brat Ivan. – U spomen na brata i tu strašnu tragediju imam tetoviran križić s imenom brata Ivana, a na svakom natjecanju ispod dresa nosim njegovu sliku za koju vjerujem da mi donosi sreću. I tako želim da moj brat zauvijek bude sa mnom. Jako mi nedostaje – rekla nam je Ivona. Prije tri godine bila je dobitnica nagrade Večernjako­va domovnica. Po izboru žirija i čitatelja Večernjeg lista, Domovnicu za najboljeg sportaša u iseljeništ­vu te godine dobio je rukometaš Domagoj Duvnjak, a za sportašicu Ivona Dadić. – To mi je jedna od najdražih nagrada i ima posebno mjesto u mojem stanu – zaključila je Ivona.

Ivona je na atletskom SP-u u Londonu osvojila šesto mjesto u sedmoboju

 ??  ?? Prelijepa Hrvatica koja nastupa za Austriju – sedmobojka Ivona Dadić (23)
Prelijepa Hrvatica koja nastupa za Austriju – sedmobojka Ivona Dadić (23)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia