Večernji list - Hrvatska

U Osijeku smo naučili kako igraju ‘rezerve’

Ademi na svakom treningu izgleda sve bolje

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Ne priznajem status rezerve ni u Dinamu, tako vjerojatno razmišljaj­u i u Rijeci, svi su dio momčadi – kaže trener Dinama

Kako se samo brzo stvari u nogometu okreću, nedavno je Rijeka jurišala, nije imala problema s ozljedama, kartonima, imala je pravu atmosferu. A Dinamo je bio loš, s ozlijeđeni­m ili uvrijeđeni­m igračima, s promjenama trenera. I logično – Rijeka je postala prvak.

Igramo protiv prvaka

U novu sezonu krenulo se s drukčijom pričom, klub s Rujevice prodao je dio važnih igrača i zaljuljao atmosferu kod onih koji su ostali, stigle su i ozljede, pa glupo zarađeni kartoni. I sad Matjaž Kek mora kemijati sa sastavom, još k tome zna da za par dana igra s Olympiakos­om. – Bez obzira na te priče o izostancim­a, Rijeka je pokazala da je prvak. Mi igramo protiv šampiona. Ali ja želim da se mi ponašamo i da imamo gard pobjednika u svakom trenutku. Rijekine su ‘rezerve’, iako ne volim taj izraz – opasne. U Osijeku se pokazalo da nemamo pravo razmišljat­i o tome tko nedostaje suparniku, jedan, pet ili 11 igrača. Ne priznajem status rezerve u svojoj momčadi, mislim da tako razmišlja i trener Rijeke, svi su oni momčad. I u Osijeku, kad smo igrali protiv devet ‘rezervi’, nismo bili dobri – kazao je trener Dinama Mario Cvitanović. No sad je atmosfera među plavima znatno bolja, prvi su nakon dugo vremena. – Nisam gledao ljestvicu niti je gledam. To je u ovom trenutku apsolutno nevažno, pa odigrana su tek četiri kola. Držim da momčadi još nisu uhvatile željenu stabilnost, prerano je za donošenje zaključaka. Naš je plan da budemo bolji nego što smo bili i, budemo li bolji, šanse nam rastu. Želim gledati samo sebe, Dinamo je momčad u izgradnji. Bez obzira na to što su igrači dugo zajedno, po mom mišljenju još smo u izgradnji – govorio je Cvitanović koji ima na raspolagan­ju sve igrače, upitan je samo Ante Ćorić koji je imao problema s aduktorom. – Ne konkurira Ademi, ha-ha. Sretni smo što se vratio, svakim treningom pokazuje sve više. Sigurno da će nam biti značajan igrač u budućnosti. Ademi pokazuje pravi karakter, osjećam da mu je nakon svakog treninga sve lakše, prvog dana osjećao je pritisak. Postaje sve življi i bolji. Nezahvalno je reći koliko će mu trebati da dođe u optimalnu formu, velika je ta stanka od dvije godine. Ali pozitivno sam iznenađen njegovim stanjem. Bit će nam podrška za Rujevicu, ali on ne ide s nama. Cvitanović nema u planu značajnija rotiranja u momčadi, kako je dosad slagao prvih jedanaest, očito je da teži standardiz­aciji, kad i mijenja, ne mijenja puno.

Ne rotira zbog Skenderbeu­a

– Zbog Skenderbeu­a nema potrebe ići u rotacije, ima dovoljno vremena do te utakmice u četvrtak. Meni samo teren pokazuje i dokazuje je li netko spreman ili nije. Svakodnevn­o treniramo i gledamo, pratimo stanje igrača, najspremni­ji će zaigrati na Rujevici. Sve drugo bi bilo prerizično i preopasno. Znate kako je kod igrača, kao na burzi, idu malo gore, pa malo dolje, a na nama je da izaberemo najspremni­je – zaključio je Cvitanović. Nađe li takve, budu li pravi, možda će imati priliku biti prvi koji su slavili na Rujevici.

 ?? SANJIN STRUKIĆ/ PIXSELL ?? Mario Cvitanović Trener Dinama bio je vrlo emotivan nakon pobjede nad Hajdukom
SANJIN STRUKIĆ/ PIXSELL Mario Cvitanović Trener Dinama bio je vrlo emotivan nakon pobjede nad Hajdukom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia