Večernji list - Hrvatska

Zašto izbornik Čačić zove Srnu da se vrati u reprezenta­ciju

S nestrpljen­jem se očekuje vijest hoće li Modrić igrati!

- Sport@vecernji.net Igor Flak

Darijo Srna prošle je sezone odigrao 34 utakmice u dresu Šahtara, a ove je sezone nastupio u svih pet

Vraća li se Dario Srna svojoj najvećoj nogometnoj ljubavi? Hoće li dugogodišn­ji kapetan Hrvatske nogometne reprezenta­cije 2. rujna biti u stroju Ante Čačića? Priča se zavrtjela nakon što smo izgubili protiv Islanda na početku lipnja te nakon što je Luka Modrić dao iskaz na suđenju Zdravku Mamiću i njegovim kamaradima. Naime, Luka Modrić španjolski­m je medijima koji veličaju njegovo nogometno umijeće otkrio da razmišlja o tome hoće li nakon svega igrati za kockaste. Narav- no, sve su to prenesene informacij­e pa nas zanima samo Modrićeva živa riječ, a nju bismo trebali čuti sljedećih dana jer se rujanske kvalifikac­ije za Svjetsko prvenstvo približava­ju. I dok čekamo Modrića, Darijo Srna također bi trebao reći izborniku Anti Čačiću što misli o njegovu prijedlogu da se vrati među kockaste.

Čačić ga može nagovoriti

Naime, Srna je nakon Eura u Francuskoj odlučio reći “dosta”, iako je u dresu Šahtara stalno pokazivao da nije previše izgubio na brzini i snazi, što su pak dovoljni parametri da bi Srna mogao igrati za reprezenta­ciju. Mnogi su skloni ustvrditi da ne postoji ni jedan izbornik koji bi mogao nagovoriti Srnu osim Ante Čačića. U teškim trenucima smrti Srnina oca na početku Eura 2016. godine, upravo je Čačić poske. kazao puno osjećaja. Uostalom, privatnim je avionom odletio na pokop Srnina oca, napuštajuć­i reprezenta­ciju koja je ostala u francuskom kampu. Nije to Srna, naravno, zaboravio, a osim toga Darijo je bio jako odan našoj nogometnoj vrsti. Čačić nedvojbeno ima problema s ozljedama, a čeka ga Kosovo koje bi trebao lagano dobiti, a onda možda i ključna utakmica u gostima protiv Tur- U slučaju poraza, vjerojatno bi Hrvatska izgubila pravu prigodu za prvo mjesto u skupini, a time i pod veliki znak pitanja dovela nastup na SP-u sljedeće godine u Rusiji.

Jedan cilj - Rusija

Čačić, koliko god imao zaštitu velikog gazde, neće ostati izbornikom ako se ne plasira na SP. Jer čelne ljude HNS-a samo zanima velika smotra na kojoj će se zaraditi veliki novac, a neke druge ljude bliske savezu samo zanima hoće li njihovi puleni, pa i neki mladi igrači imati priliku pokazati svoje nogometno znanje cijelom svijetu. Vjerujte da im u prvom planu nije nužno uspjeh reprezenta­cije. Kada pričamo o Srni, onda treba nedvojbeno reći da on u ovom trenutku kratkotraj­no može pomoći, no svi smo svjesni njegovih godina i njegove nogometne perspektiv­e. Čačić sada treba vatrogasca da ugasi požar u obrani, ali i čovjeka s autoriteto­m, s crtama lidera koji ovoj reprezenta­ciji može donijeti dosta na psihološko­m planu. Srna navodno razmišlja, nije do kraja otklonio tu mogućnost iako je u nekoliko navrata već naglasio kako je vrijeme za nove, mlade snage. No na ovim prevrtljiv­im prostorima jedno je sigurno – a to da je sve moguće.

Hrvatska će 2. rujna igrati protiv Kosova, a 5. rujna protiv jako neugodne Turske

 ??  ??
 ??  ?? Darijo Srna još uvijek igra jako dobro i Ante Čačić se nada da će se vratiti u reprezenta­ciju
Darijo Srna još uvijek igra jako dobro i Ante Čačić se nada da će se vratiti u reprezenta­ciju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia