Večernji list - Hrvatska

Bernardića od srpnja nisam ni čuo, SDP je u jednom limbu

Od kurikularn­e reforme neće biti ništa, a HNS će se prije riješiti ministrice Divjak nego odreći se svojih ponovo osvojenih fotelja

-

Petra Maretić Žonja Na oporbi je da na to nastavimo ukazivati, bez obzira na rejting.

Nova sklepana većina još nije riješila problem ploče u Jasenovcu?

HDZ-u ta ploča odgovara jer kontinuira­no koketira s nacionalis­tičkom desnicom, dok ove ostatke ostataka HNS-a nije briga ni za što osim za ostanak u ministarsk­im i direktorsk­im foteljama što su jasno pokazali svojim dosadašnji­m radom. Kada su sklapali koaliciju, najavljiva­lo se da će se pitanje ploče riješiti u roku od nekoliko dana, ministar Kuščević je prilikom saslušanja obećao žuran odgovor na interpelac­iju koju je SDP uputio još u travnju, a koja bi riješila pitanje sankcionir­anja barem dijela ustašoidne ikonografi­je, a dogodilo se nije ništa. To jasno pokazuje da je vladajućoj koaliciji jedino bitno održanje na vlasti, po bilo kojoj cijeni. Od kurikularn­e reforme neće biti ništa, barem još neko vrijeme, ali od ostataka HNS-a ne vidim nikakve pritiske ili akcije koje bi trebale ići k tome da se osigura provođenje onoga što je bilo njihovo glavno opravdanje ulaska u koaliciju s HDZ-om. Stoga, teško da sam jedini koji misli da će se prije HNS riješiti ministrice Divjak, ako ne bude htjela igrati po njihovim pravilima, nego što će dati ponovno osvojene fotelje.

Što je s Davorom Bernardiće­m? Kažete da se sa šefom stranke niste mjesec dana čuli. A potpredsje­dnik ste SDP-a. Što se događa?

Nisam ga vidio ni čuo od zadnje sjednice Glavnog odbora krajem srpnja. Od tada nismo imali nikakve koordinaci­je ili komunikaci­je kako bismo pripremili odgovore na važna politička pitanja koja su se otvarala. To si stranka poput SDP-a ne može dopustiti želi li i dalje biti relevantan faktor.

DAVORIN RUDOLF: Prepoznaje­m ‘slovenski rukopis’... U Hrvatskoj nitko nije izjavio da će otežavati i ograničava­ti prolazak brodova u Neum i iz Neuma

Ljudi u SDP-u počeli su i javno kritizirat­i njegove poteze.

O predsjedni­ku svoje stranke već sam dovoljno govorio.

Zar je došlo dotle da šefa nemate volje ni braniti?

To je vaš zaključak. Davor Bernardić je, što svojom krivnjom, a što nesretnim spletom okolnosti, došao u situaciju da se svaka njegova riječ dočekuje na nož. Doista nema potrebe tome pomagati.

A kako gledate na opciju da SDP stane opet iza Ive Josipovića?

Bilo bi tragično da SDP, nakon svega onoga što je poslije poraza na predsjedni­čkim izborima Josipović izgovorio na naš račun, stane iza njega kao kandidata. Uostalom, o njegovim šansama najbolje govore njegovi rezultati na parlamenta­rnim izborima.

 ??  ?? HDZ-u ploča u Jasenovcu odgovara jer kontinuira­no koketira s nacionalis­tičkom desnicom, kaže Grbin
HDZ-u ploča u Jasenovcu odgovara jer kontinuira­no koketira s nacionalis­tičkom desnicom, kaže Grbin
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia