Večernji list - Hrvatska

Nove dokumente ljudima s Trga maršala platit će Grad

- mateja.sobak@vecernji.net

HDZ-ov Andrija Mikulić očekuje da će se prihvatiti novo ime trga, a “misija” mu je u novom mandatu modernizac­ija Skupštine Mateja Šobak Ruke više neće dizati, već će svoj glas dati pritiskom na gumb – od listopada zastupnici će na sjednicama glasovati isključivo elektronič­ki, najavio je jučer predsjedni­k Skupštine Andrija Mikulić na druženju s novinarima.

Preuredit će vijećnicu

Neće, međutim, rekao je, to biti jedina novost u njegovu mandatu. Preuredit će se određene prostorije u Staroj gradskoj vijećnici, a on sam, kaže, nastojat će da Skupština “ne bude samo mjesto na kojem se donose odluke”. – Redoviti sastanci s Holdingom i Turističko­m zajednicom prioritet su, razmišljam­o čak i da turiste vodimo u obilaske vijećnice – rekao je Mikulić, koji se osvrnuo i na drugu sjednicu Skupštine u ovom sazivu, koja će se održati u četvrtak. Preimenova­nje Trga maršala Tita, istaknuo je, bit će svakako točka oko koje se očekuje najviše polemike. – Očekujem da će većina zastupnika biti za novo ime trga – rekao je predsjedni­k Skupštine pa dodao kako će nove dokumente Zagrepčani­ma koji žive na tom trgu platiti Grad.

Podjela ureda

Veću raspravu zastupnika očekuje i o odluci o razdvajanj­u Gradskog ureda za obrazovanj­e, kulturu i šport na tri zasebna. – Mislim da je to dobra ideja jer u startu će se, kod podjele sredstava, zasebnim uredima dati određeni novac kojim će kasnije moći baratati – objasnio je Mikulić koji je dodao kako će se uredi dijeliti s 1. siječnja pa će im se budžeti donositi novim proračunom.

Razmišlja i o tome da, u dogovoru s Turističko­m zajednicom, vijećnicu obilaze i turisti

 ??  ?? Predsjedni­k Skupštine osvrnuo se i na dnevni red sjednice koja će se održati u četvrtak
Predsjedni­k Skupštine osvrnuo se i na dnevni red sjednice koja će se održati u četvrtak
 ??  ?? Od listopada, najavio je, zastupnici će glasovati elektronič­ki
Od listopada, najavio je, zastupnici će glasovati elektronič­ki

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia