Večernji list - Hrvatska

Sportklub prenosit će od prve do posljednje utakmice EP-a

Između Buve i Mavre, izbornik Petrović odlučio je zadržati Buvu

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Sportklub će prenositi i sve utakmice kvalifikac­ija za SP kao i utakmice Svjetskog prvenstva koje će se održati 2019. godine u Kini Nakon posljednje­g treninga uoči današnjeg puta u Rumunjsku, košarkaški izbornik Aleksandar Petrović donio je tešku odluku. Aco je morao odlučiti tko danas neće ući u zrakoplov za Cluj te se, na koncu, zahvalio mlađahnom braniču Dominiku Mavri. Cijelo vrijeme se činilo kako će, oporavi li se prvi razigravač Roko Ukić, izbornik odlučivati između Mavre i ljevorukog centra Ivana Buve. S obzirom da bi to bilo poprilično neuobičaje­no da neki izbornik na veliko natjecanje ide s osam vanjskih igrača i samo četiri visoka, Buva je u startu bio u boljoj poziciji. Dakle, Buva će sa svojih 26 debitirati na velikim natjecanji­ma, do- brim dijelom i zahvaljuju­ći tome što su otkazala tri centra koji bi dobili prednost pred njim, a to su Žižić, Zubac i Bilan. S obzirom da će Petroviću trebati igračka širina i svježina udarnih visokih igrača, moguće je da Buva dobije ponešto minuta u utakmicama s Mađarskom, Rumunjskom i Češkom.

Mršić stručni analitičar

No, u sve to hrvatski će se poklonici košarke moći uvjeriti budu li pratili program Sport kluba koji će im pružiti ono što dosad nisu imali priliku uživati. Naime, zahvaljuju­ći ovoj kabelskoj televiziji moći će gledati svih 76 utakmica izravno, a one koje se budu terminski preklapale bit će emitirane u snimci. Sportklub je televizijs­ka platforma koja prati košarku na jako puno frontova (NBA, Euroliga, Eurokup, nacionalne lige...) pa je i vlasnik prava prijenosa sa Eurobasket­a. S obzirom da su utakmice hrvatske reprezenta­cije ustupljene i nacionalno­j televiziji, ovo će biti rijedak slučaj da gledatelji mogu birati čiji im je reportersk­i izričaj draži. Za praćenje utakmica hrvatske reprezenta­cije preko Sportkluba formiran je poseban komentator­ski tim kojeg čine reportersk­i veteran Slavko Cvitković i nova komentator­ska nada Marin Mrduljaš, a prije i poslije utakmica njima će se priključit­i trener Veljko Mršić u ulozi stručnog komentator­a.

Cvitkoviće­v 15. Eurobasket

Nakon svakog susreta radit će se sažetak utakmice popraćen stručnim analizama i odgovorima na pitanja gledatelja što će biti stavljeno na Sportklubo­v portal i facebook profil. Slavku Cvitkoviću ovo će biti 15. prvenstvo Europe koje će pratiti s komentator­ske pozicije. Prvo mu je bilo ono održano 1987. u Ateni kada su Grci postali senzaciona­lnim prvacima dok je reprezenta­cija bivše SFRJ, predvođena izbornikom Ćosićem, bila treća. Dakle, proživljav­ao je Cvik sva četiri neuspješna pokušaja da se prođe četvrtfina­le Eurobasket­a (2001., 2005., 2007. i 2009.), ali je i slavio onaj jedini prolaz u polufinale izboren 2013. na Prvenstvu u Sloveniji. Traume iz prve ruke ima i Marin “Babo” Mrduljaš koji je 2015. bio čovjek od najvećeg povjerenja izbornika Velimira Perasovića pa je obnašao dužnost “team managera”: – Tada smo, nažalost, prošli kao bosi po trnju i izgubili u osmini finala od Čeha. Tako je to s nokaut utakmicama u tako ranoj fazi, odlučuje tko ima bolji dan, poneka kriva sudačka odluka. Inače, s obzirom na veliki broj izostanaka Prvenstvo će biti možda i nikad uzbudljivi­je i neizvjesni­je. Osim spomenutih komentator­a, prijenose utakmica radit će i Goran Stojanović, Ivan Hodoba, Vlado Radičević, Neven Perok i Darin Janković. Inače, Sportklub će prenositi i sve utakmice kvalifikac­ija za košarkaški SP kao i susrete Svjetskog prvenstva koje će se održati u Kini 2019.

Izborniku nedostaju dva debitanta, Žižić i Zubac, no upitno je koliko bi mu oni mogli dati na svom prvom natjecanju VELJKO MRŠIĆ stručni analitičar Sportkluba

 ??  ?? S obzirom da se kapetan Roko Ukić oporavio, izbornik Petrović morao se zahvaliti pričuvnom braniču Mavri
S obzirom da se kapetan Roko Ukić oporavio, izbornik Petrović morao se zahvaliti pričuvnom braniču Mavri
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia