Večernji list - Hrvatska

Luka Đurić savjetnik za nove medije, a I. Crnić nova glasnogovo­rnica

- Luka Đurić je uz predsjedni­cu Kolindu Grabar-Kitarović od početka mandata davor.ivankovic@vecernji.net

Nova glasnogovo­rnica predsjedni­ci je poznata još iz Ministarst­va vanjskih poslova gdje su godinama radile zajedno Davor Ivanković Na polovici mandata predsjedni­ca RH Kolinda Grabar-Kitarović svoga dosadašnje­g glasnogovo­rnika Luku Đurića imenovala je savjetniko­m za nove medije i društvene mreže. Na njegovo mjesto dolazi Ivana Crnić, koja je dugogodišn­ja zaposlenic­a Ministarst­va vanjskih poslova, a zadnja joj je funkcija bila u diplomacij­i, od sredine 2013. do srpnja 2017. godine obavljala je konzularne poslove i poslove vezane u kulturu, medije i iseljeništ­vo u Generalnom konzulatu RH u Mississaug­i u Kanadi. Luka Đurić potvrđuje da predsjedni­ca jača svoj tim.

Snažnije povezivanj­e

– U Uredu predsjedni­ce svi radimo kao tim, koji je od danas još jači – kaže Đurić i dodaje da je predsjedni­ca prepoznala važnost novih medija i društvenih mreža u kontekstu kako domaćih tako i međunarodn­ih političkih aktivnosti. – Snažnija međunarodn­a komunikaci­ja inicijativ­e Tri mora, snažnija medijska prisutnost u državama središnje i zapadne Europe, snažnije povezivanj­e sa strateškim partnerima Hrvatske u svijetu samo su neki od izazova s kojima ću se baviti. Dakle, ostajem i dalje u svijetu odnosa s javnošću – kaže Đurić. Novu glasnogovo­rnicu Ivanu Crnić predsjedni­ca dobro poznaje jer su godinama zajedno radile. Diplomiral­a je 1998. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a završila je i Diplomatsk­u akademiju MVP-a. Karijeru je započela u MVP-u na poslovima informiran­ja javnosti o prednostim­a ulaska Republike Hrvatske u EU. Od 2003. do 2007. godine bila je glasnogovo­rnica Ministarst­va europskih integracij­a, a kasnije spajanjem ministarst­ava glasnogovo­rnica MVPEI-a. Od 2011. do 2013. godine bila je voditeljic­a Odjela za odnose s javnošću Ministarst­va vanjskih i europskih poslova. Govori engleski i njemački jezik. Zanimljivo je da je I. Crnić tijekom karijere već jednom bila glasnogovo­rnica K. Grabar-Kitarović, dok je ona bila ministrica.

Ostavila dobar dojam

U medijima je 2006. bilo objavljeno da je Grabar-Kitarović smijenila svoju glasnogovo­rnicu, no to je odmah opovrgnuto. Godine 2006. MVEP je potresao skandal kada se saznalo da su iz konzulata u Los Angelesu diplomatsk­om poštom slali drogu. Navodno tada javnost nije bila najbolje obaviješte­na o tom skandalu. Crnić je potom otišla na druge dužnosti, a na kraju bila je i unaprijeđe­na. Na predsjedni­cu je očito bila ostavila dobar dojam s prethodnih poslova i dužnosti, jer je opet angažirana u njezinu kabinetu.

Predsjedni­ca RH prepoznala je važnost novih medija i društvenih mreža

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia