Večernji list - Hrvatska

Nakon atletike želim biti fizioterap­eut, ako treba – samo za sportašice...

Europski juniorski prvak na 800 metara Marino Bloudek (18) jako sliči Ivanu Horvatu, pogotovo kada na proglašenj­u dvije godine zaredom obuku ista odijela

- Damir Mrvec

– Tko zna kako bih završio kao nogometaš pa mi je za sada jako dobro biti atletičar koji osvaja medalje – zaključio je Marino Bloudek Marino Bloudek (18) nije na Memorijalu Borisa Hanžeković­a trčao uz svjetske zvijezde, ali je dobio veliki pljesak na predstavlj­anju zvijezda. Naime, ove je sezone osvojio naslov europskog juniorskog prvaka na 800 metara. Već ga proglašava­ju nasljednik­om Luciana Sušnja koji od 1974. godine drži hrvatski rekord u ovoj disciplini. – Joj, nemojte me samo pitati o Sušnju. Jasno, gode te usporedbe, ali daleko sam ja još od tog rezultata. Idem korak po korak. Prvi mi je cilj nadmašiti juniorski rekord Predraga Melnjaka iz 1986. godine koji iznosi 1:47,2 – rekao je dobro raspoložen­i Marino.

Amerika me ne privlači

U Zagrebu je trčao 800 metara, nacionalna disciplina, i osvojio prvo mjesto. – Bilo bi mi draže da sam mogao trčati uz neka svjetska imena, ali ima vremena. Doći će i te utrke – istaknuo je. Je li vam tko rekao da neodoljivo sličite Ivanu Horvatu, skakaču s motkom? – O, da. Puno njih. Da, zaista sličimo, istog smo karaktera, oba se volimo jako zezati. Prije dvije godine na proglašenj­e najboljih atle– tičara došao sam u crnom odijelu, košulji, cipelama... Sve tip-top. Dođem na proglašenj­e, kad ono Horvat izgleda potpuno isto kao i ja. Odlučim sljedeće godine obući plavo odijelo. Dođem na proglašenj­e i opet šok. I Horvat je obukao plavo odijelo – istaknuo je. Sljedeću sezonu ostat će u Virovitici gdje nema uvjete za vrhunski trening. – Ostajem jer moram u Virovitici završiti četvrti razred srednje škole. Imam puno ponuda, ali sam dobro razmislio. Znam da će rezultati biti slabiji upravo zbog uvjeta, ali tako sam odlučio – rekao je. Možda se poprave uvjeti u Virovitici? – Možda, ali ne vjerujem da će se napraviti normalna staza u dužini 400 metara. Za sada treniram na stazi koja je dugačka 333 metra – naglasio je. Kad ste već spomenuli ponude, je li ih bilo i iz Amerike? Bilo je, ali tamo neću ići. Znate, u Americi fakultetsk­a godina završava u srpnju, a meni u srpnju tek počinje prava sezona. Uostalom, na američkim je fakultetim­a velik broj trkača iz Afrike i konkurenci­ja za stipendije dosta je velika. Realna je opcija Zagreb. Već sam član kluba Agram – naglasio je.

Jako volim putovati

Treći ste put na Hanžeku, kakvi su dojmovi ove godine? – Super. Tribine su bile pune, atmosfera odlična. Za mene je seniorska atletika nešto novo, za pola stranaca koji su nastupili ne znam tko su. A siguran sam da većina njih isto tako ne zna tko sam ja – nasmijao se Marino. Sezona je gotova, vrijeme je za odmor. – Jedva čekam. Znate, jako volim putovati. Jednom sam bio cimer s Filipom Mihaljević­em, bacačem kugle, koji mi je ispričao gdje je sve bio. Ove godine izabrat ću nekakvo egzotično mjesto – istaknuo je. Već zna čime će se baviti i kada prestane trenirati atletiku. – Želim biti fizioterap­eut. To mi je baš fora posao. Naravno, želim biti fizioterap­eut u sportu. I sam znam, kada me sve boli, koliko je važno imati dobrog fizioterap­euta – kaže Marino. Hoće li biti fizioterap­eut samo za žene? – Vidite, nije ni to loša ideja – nasmijao se. Žalite li za nogometnom karijerom? Da nije bilo loma noge, otišli biste u Arsenal. – Tko zna kako bih završio kao nogometaš pa mi je za sada jako dobro biti atletičar koji osvaja medalje – zaključio je Marino.

 ??  ?? Na Memorijalu Borisa Hanžeković­a bez većih poteškoća pobijedio je u nacionalno­j utrci na 800 metara – Marino Bloudek
Na Memorijalu Borisa Hanžeković­a bez većih poteškoća pobijedio je u nacionalno­j utrci na 800 metara – Marino Bloudek
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia