Večernji list - Hrvatska

Psi dobili vodeni park

U Budencu otvoren je bazen za kućne ljubimce, a četveronoš­ci će imati i školu plivanja

- Mateja.sobak@vecernji.net

Uz to što će se na bazenu moći rekreirati i zabavljati, služit će i za rehabilita­ciju te socijaliza­ciju ljubimaca Mateja Šobak Isprva se nećkao, ali čim je u bazenu ugledao loptice, Dante se bez razmišljan­ja bacio u vodu ne bi li ih sve uzeo sebi. Isprobao je tako prvi bazen za pse, u kojem četveronoš­ci od ovog vikenda mogu uživati u Budencu.

Ulaznice 30 kuna

– Ovo je prvi vodeni park za pse, prostire se na više od sedam tisuća četvornih metara, a osim u kupanju, ljubimci mogu uživati i na raznim spravama u agility parku – objasnila je vlasnica VauLanda Ivana Bajić, koja je na ideju za otvaranje mjesta gdje će u vodi moći uživati upravo psi došla vrlo jednostavn­o. Njen ljubimac vodu obožava, a na ništa slično u Zagrebu, kako kaže, nije naišla. Promjenjiv­o vrijeme i lagani početak jeseni, objasnila je, možda nije idealno vrijeme za otvaranje bazena, ali svakako jest za to da što veći broj vlasnika kućnih ljubimaca za vodeni park čuje te ga isproba, da već na proljeće mogu doći i uživati u prirodi i rekreaciji sa psima. – Zasad još nismo odredili cijene ulaznica, ali one sigurno neće biti visoke kao u drugim europskim parkovima, oko 20 eura, već neće prelaziti cijenu od 30 kuna – obećala je Ivana Bajić pa dodala kako se bazen neće koristiti samo za zabavu, već će biti i mjesto na koje će dolaziti psi kojima je potrebna rehabilita­cija, oni iz različitih skloništa te ljubimci koji se trebaju socijalizi­rati.

I Rudi će na plivanje

– Slavit ćemo i pseće rođendane, organizira­ti humanitarn­e akcije, a imat ćemo i školu plivanja. Ukratko, bavit ćemo se svime što ima veze sa psima – rekla je Ivana Bajić kojoj je na otvorenje parka u Sesvetama i gradonačel­nik Milan Bandić poslao svoju izaslanicu s obećanjem da će i njegov Rudi uskoro zaplivati u budenečkom psećem bazenu.

 ??  ??
 ??  ?? Dante je prvi isprobao bazen, u kojem su mu se najviše svidjele loptice
Dante je prvi isprobao bazen, u kojem su mu se najviše svidjele loptice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia