Večernji list - Hrvatska

Goce: Dolazak u Dinamo? Pa plavi imaju trenera...

- Tomsilav Dasović tomislav.dasovicr@vecernji.net

Goce Sedloski već je nekoliko dana u tajnosti u Zagrebu i pregovara s Mamićem o svome budućem angažmanu u Dinamu Iako to još neko vrijeme neće biti službeno potvrđeno, dolazak Goce Sedloskog (43) na Dinamovu klupu možemo već tretirati kao gotovu stvar. Možda već u najskorije vrijeme, ako Mariju Cvitanović­u krenu kola nizbrdo, a izglednije na zimu, kada bi Makedonac dobio priliku krenuti s plavima od nule i povesti ih na zimske pripreme. Goce Sedloski već je nekoliko dana u Zagrebu i u tajnosti je pregovarao s Mamićem o svome budućem angažmanu u Dinamu. Jučer smo ga dobili na telefon tražeći potvrdu ove informacij­e, ali Goce je ostao zakopčan do grla.

Slučajni susret s Cvitanović­em

– U Zagrebu sam se sa suprugom Danijelom zaustavio na proputovan­ju iz Austrije u Skoplje. Ovdje imam puno prijatelja pa sam iskoristio priliku da ih vidim – kazao nam je Goce. Je li među vašim prijatelji­ma bio i netko s kim ste mogli razgovarat­i o dolasku u Dinamo? – Ne, Dinamo nije bio tema, jer Dinamo ima trenera, to je sve što vam mogu reći – uzvratio je ne baš uvjerljivo Sedloski, koji se sinoć trebao vratiti u Skoplje. Zanimljivo­sti je kako je Goce prvi put otkad je napustio Dinamo, još od 2005. godine, baš sada prvi put “turistički” posjetio Zagreb, dok su preostala dva dolaska bila profesiona­lne naravi, s reprezenta­cijom Makedonije i kao trener Vardara. I još jedna zanimljivo­st vezana je za Gocin boravak u Zagrebu. Naime, pročulo se kako je Sedloski u srijedu, šetajući se jednim zagrebački­m trgovačkim centrom, naletio na – Marija Cvitanović­a!? Bivši suigrači iz Dinama, sadašnji i budući trener, pozdravili su se i razmijenil­i nekoliko kurtoaznih rečenica... S obzirom na to kako Dinamo tretira Marija, dobro je da na Gocu nije naletio već jučer u vlastitoj svlačionic­i. Koje su to referencij­e s kojima bi Goce zaslužio mandat u Dinamu? Najprije, Sedloski je s 43 godine trener koji iza sebe već ima dva naslova prvaka s Vardarom, a u Europi je zabljesnuo izbacivši favorizira­ni Malmö u trećem pretkolu Lige prvaka. Stručnjak je čvrste ruke, autoritati­van, potkovan znanjem, već dovoljno iskusan, premazan svim mastima. Usto, Goce ne bi, poput Bugarina Peteva, bio ‘padobranac’ u Dinamu, nego je čovjek koji itekako dobro poznaje maksimirsk­o okruženje jer je ovdje u šest sezona odigrao čak 251 utakmicu za Dinamo. Bio je prvi stranac koji je u Dinamu dobio kapetansku vrpcu, poznat kao vrhunski profesiona­lac, uvijek požrtvovan, igrač koji je uvijek išao glavom na kopačku, zbog čega je bio omiljen kod Dinamovih navijača. Posljednju utakmicu za Dinamo odigrao je 28. svibnja 2005. godine, protiv Zadra u Maksimiru, posljednje­m kolu Lige za ostanak.

Dolazi li Gavranović?

Dinamo je s trenerom Sedloskim u prošloj sezoni imao velikih problema, kada se Cico Kranjčar na putu prema Ligi prvaka zamalo nasukao na neugodnom Vardaru već u 2. pretkolu. Makedonci su se u Zagrebu predstavil­i kao vrlo ozbiljna, dobro organizira­na i uigrana momčad, što je, naravno, bio Gocin rukopis. A gdje je u cijeloj priči Mario Cvitanović, trener koji je očito rođen smijenjen? Sjetimo se kako je prošloga lipnja već bio otpušten iz Dinama II., po odluci tadašnjeg sportskog direktora Romea Jozaka, a i nedavno, nakon ispadanja od albanskog Skenderbeu­a, visio je na tankoj niti pa ga je Mamić ipak sačuvao ne želeći opet vući histerične poteze. Tako će Dinamov vojnik Cvita ipak dobiti vremena do zime, a tada će se karte u stručnome stožeru nanovo miješati... Saznajemo i kako Dinamo još nije odustao od dovođenja Marija Gavranović­a, i prije zime. Budući da je ‘Švicarac’ već odigrao posljednju utakmicu za Rijeku, jer je Armadi postao crvena krpa kada se saznalo da pregovara s Dinamom, nema razloga da Mario već sada ne raskine s Rijekom i pristupi plavima kao slobodan igrač.

Boravak u Zagrebu iskoristio sam da vidim stare prijatelje, kazao nam je Sedloski

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? Teško je raditi u uvjetima kada ne znaš hoćeš li sutra biti trener – Mario Cvitanović
GORAN STANZL/PIXSELL Teško je raditi u uvjetima kada ne znaš hoćeš li sutra biti trener – Mario Cvitanović
 ?? REUTERS ?? Odvede li Čačić Hrvatsku na SP u Rusiju, u HNS će stići izdašne premije od Fife
REUTERS Odvede li Čačić Hrvatsku na SP u Rusiju, u HNS će stići izdašne premije od Fife
 ?? MARKO PRPIĆ/PIXSELL ?? Skriva pregovore – Goce Sedloski
MARKO PRPIĆ/PIXSELL Skriva pregovore – Goce Sedloski

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia