Večernji list - Hrvatska

Izlili se potoci u Toskani – najmanje šest žrtava

- (H)

plaše podizanja glasa kako bi sve podsjetili da društvo koje dopusti da bude zavedeno krijumčare­njem drogom povlači sebe u pakao korupcije. Franjo poziva na obnovu i uključivan­je Crkve u društvene tokove. “Ne možemo biti kršćani koji stalno podižu natpis ‘zabranjen prolaz’, niti taj prostor smatrati svojim vlasništvo­m, uzeti u posjed nešto što apsolutno nije moje. Crkva nije naša, već je Božja. On je vlasnik hrama i misa i za sve ima mjesta, svi su pozvani da tu među nama pronađu svoju hranu. Mi smo jednostavn­i sluge i ne možemo biti oni koji podižu prepreke susretu”, kazao je Franjo biskupima, svećenicim­a i naglasio: “Nosite svijetu radost susreta s Isusom.”

Kod zaštitnika robova

Posljednje­g dana boravka u Kolumbiji, 10. rujna, papa Franjo pohodio je grad Cartagenu te obišao kuću isusovca, svetog Pedra Clavera, koji je u 17. stoljeću branio robove iz Afrike. Franjo se s 20. putovanja izvan Italije, na koji je krenuo 6. rujna, u Rim vraća danas oko 13 sati.

Šest je osoba poginulo i tri su nestale u toskanskom gradu Livornu nakon što su obilne kiše u jučer rano ujutro izazvale poplave. Između dva i četiri sata palo je više od 250 litara kiše po četvornom metru izazivajuć­i prelijevan­je potoka.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia