Večernji list - Hrvatska

Ovakav spektakl na Šalati bio mu je neostvaren­a želja

Popularni Thompson nakon trogodišnj­e pauze zapalio Zagreb, a na pozornici mu se pridružio i biskup Košić

- Emina Basara scena@vecernji.net ZAGREB

Thompsonu je na Šalati, uz tisuće razdragani­h obožavatel­ja, podršku pružala supruga Sandra s petero njihove djece Nakon što tri godine nije pjevao u metropoli (posljednji koncert održao je 2014. u prepunoj Areni Zagreb), Marko Perković Thompson nastupio je u subotu na Šalati pred tisućama razdragani­m obožavatel­ja.

Priprema novi album

Tijekom ljeta obišao je brojne hrvatske gradove, a njegova velika turneja sada je dobila prikladnu završnicu, nakon kojeg planira prorijedit­i nastupe i posvetiti se radu na novom albumu. – Svuda sam u Zagrebu pjevao – od Arene, Cibone, Maksimira, Doma sportova... samo na ovom kultnom mjestu nisam. Na Šalati sam dosad samo gledao koncerte i bila mi je velika želja i tamo zapjevati – kazao je uoči koncerta popularni 50-godišnjak. Thompsonu je na koncertu na Šalati, uz tisuće obožavatel­ja, podrška bila i njegova obitelj – supruga Sandra i petero djece – sinovi Petar Šimun (13) i Ante Mihael (11) te kćeri Diva Marija (10) i sedmogodiš­nje blizanke Katarina i Cvita. Iako sigurno najvažniji, oni nisu bili jedini Thompsonov­i gosti. Pjevaču se, naime, u jednom trenutku na pozornici pridružio sisački biskup, monsinjor Vlado Košić. On je izgovorio molitvu te izrecitira­o pjesmu “Maranatha” šibenskog biskupa, monsinjora Ante Ivasa, koju je Marko Perković Thompson uglazbio na aktualnom albumu “Ora et labora”.

Bujanec i Marko Skejo

Koncert nisu propustili ni brojni javnosti poznati Thompsonov­i obožavatel­ji – TV voditelj i novinar Velimir Bujanec, kontroverz­ni bivši ratni zapovjedni­k IX. Bojne HOS-a Marko Skejo, pomoćnik hrvatskog nogometnog izbornika Joe Šimunić i drugi, od kojih su neki atmosferu sa Šalate prenijeli i na svojim profilima na društvenim mrežama.

 ??  ?? Posljednji zagrebački koncert održao je 2014. u prepunoj Areni, a sada je prvi put zapjevao na pozornici o kojoj je dugo sanjao
Posljednji zagrebački koncert održao je 2014. u prepunoj Areni, a sada je prvi put zapjevao na pozornici o kojoj je dugo sanjao
 ?? LUKA STANZL/PIXSELL ?? Nacionalni zanos nije izostao, uz brojne mlade koji su uglas pjevali sve Thompsonov­e pjesme
LUKA STANZL/PIXSELL Nacionalni zanos nije izostao, uz brojne mlade koji su uglas pjevali sve Thompsonov­e pjesme

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia