Večernji list - Hrvatska

Grezda je u zadnjoj sekundi uspio pokvariti Carrillov rođendan

Bili smo bolji, trebali smo ranije riješiti utakmicu - kazao je Zoran Zekić Nižić je zabio za vodstvo bijelih u 50. minuti, no samo minutu kasnije poentirao je Haris Hajradinov­ić u svom debitantsk­om nastupu

- Gradimir Đukarić sport@vecernji.net OSIJEK

Osijek je nakon preokreta u Gradskom vrtu pobijedio Hajduk 2:1 (0:0) i to pogotkom u posljednji­m sekundama sudačke nadoknade. Zoran Zekić je tako pokvario rođendansk­u proslavu Joana Carrilla. Rekao je trener Hajduka kako ima plan kako pobjediti. Očito nije bio dobar. Jer njegova je momčad bila podređena, Osijek je diktirao tempo, imao nekoliko “mrtvih” prilika, a Hajduk, pak, odličnog Stipicu na vratima.

Teška utakmica

Gosti su, međutim, prvi došli u prednost, u 50. je Nižić bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kornera. Već minutu kasnije u Osijeku su dobili potvrdu koliko su dobar posao napravili ovoga ljeta. Haris Hajradinov­ić, koji je tek prije desetak dana u Gradski vrt stigao iz norveškog Haugesunda, u 51. je zabio za 1:1. - Zaslužena pobjeda koja odražava pravo stanje na terenu - komentirao je junak Eros Grezda. Joan Carrillo, pak, nije previše očajavao nakon poraza. Naravno, pod uvjetom da ga njegova momčad doživi kao “školu”. - Teška utakmica, prvi dio smo kontrolira­li, iako je Osijek imao svoje šanse. Nakon što smo zabili gol napravili smo jednu grešku, nismo znali odigrati završnicu i zato smo izgubili. Ovaj poraz može biti i dobar ako momčad nešto nauči i ne ponovi pogreške - kazao je trener Hajduka koji nije dočekao kraj utakmice na klupi. U 60. minuti, nakon jedne žustre rasprave, sudac Mlakar ga je poslao na tribine. O isključenj­u, međutim, nije želio. - Ne želim pričati o sucima, znam da im je posao težak, ali težak je i naš trenerski posao - kazao je Carrillo. Zoran Zekić nastavio je skidati skalpove u Gradskom vrtu. Nakon Rijeke srušio je i Hajduk, tek mu se Dinamo nekako provukao i uzeo bod.

Nema odmora

- Bili smo apsolutno bolji. Trebali smo utakmicu ranije riješiti, ali nema ništa slađe nego u zadnjim sekundama zabiti gol za pobjedu. Iako nije jednostavn­o kada promašiš ovoliko prilika, uhvatiš se u razmišljan­ju hoće li te to kazniti - kazao je trener Osijeka. Nogometaši Osijeka nisu dobili dan odmora. - Trening je sutra u 11. Bio bi grijeh da, nakon svega što smo pokazali u ova tri mjeseca, budemo idioti kakvi smo bili u Vinkovcima i upropastim­o sve - prisjetio se Zekić poraza od Cibalije (1:2) u prošlom kolu.

Hajdukov trener Carrillo isključen je u 60. minuti. - Ne želim o sucima, ni njima nije lako - kazao je

 ?? DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL ?? Slavlje nogometaša Osijeka nakon pobjede nad Hajdukom
DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL Slavlje nogometaša Osijeka nakon pobjede nad Hajdukom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia