Večernji list - Hrvatska

Za djecu oboljelu od karcinoma 13.064 kune

- (vb) (sb) (vb) (slš)

Udruga Jak kao Jakov prikupila je 13.064 kune prošlog vikenda za djecu oboljelu od karcinoma. U središtu grada nastupili su sastavi Boemi, Forte, Daj 5, Jopa i Tonč i zaradili 3459 kuna, a sav ostali novac prikupljen je prodajom na štandovima. dokumentar­nih filmova iz SAD-a, BiH, Srbije i Hrvatske bit će prikazano na ovogodišnj­em 7. Festivalu Novih, koji će se od 14. do 16. rujna održati u Centru mladih u Slavonskom Brodu. Filmovi će biti podijeljen­i na tri bloka. Prvog će dana biti prikazani filmovi domaćih, slavonskob­rodskih autora. Drugog dana na rasporedu su filmovi društvene, socijalne i sportske tematike, a treći blok čine filmovi vezani uz Domovinski rat. Na festival je ove godine bilo prijavljen­o više od 300 filmova. Sve su projekcije besplatne.

Nepoznati muškarac okrao je 73-godišnjaki­nju koja se nogostupom kretala uz pomoć hodalice. Lopov joj je u Aninoj ulici u petak oko 22 sata otrgnuo platnenu torbu s hodalice u kojoj su bili novac, mobitel i dokumenti. Šteta je nekoliko stotina kuna.

Turističko-industrijs­ki park u Slavonskom Brodu uskoro će postati bogatiji za dva nova eksponata. Obnovljeno­m valjku i tramvaju ovih će se dana pridružiti još dvije restaurira­ne lokomotive, proizveden­e u tvornici “Đuro Đaković”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia