Večernji list - Hrvatska

NE UNIŠTAVA LADIĆ DINAMO, UNIŠTIO GA JE ODAVNO MAMIĆ

- Karlo Ledinski

Iako se na Mamića pucalo iz vatrenog oružja i ranjen je, kaže da nema sumnjivaca, da ima neke svoje izvore, ali da o tome ne može govoriti. No potvrdio je da se boji za život iako je policijsku zaštitu odbio. – Odbio sam policijsku zaštitu jer ne vjerujem u sustav i čelništvo policije. Oni me i nisu željeli štititi, nego imati na oku, pa detektiral­i smo pet automobila koji su nas pratili na Bujančevoj svadbi i sad na fešti u Jarmini. Da me ubijete pred njihovim očima, oni ne mogu reagirati, to je pratnja. Onome tko mi dokaže tko je nacrtao svastiku dat ću 500.000 kuna, a milijun kuna onima koji kažu tko je pucao u mene. Ja taj novac nemam, ali imaju moji prijatelji. – Da, bojim se za svoj život, strašno, ali nisam naoružan. Moja uža i šira obitelj morala je otići iz zemlje. Moj brat Zoran je izdajnik, izdao je Dinamo, izdao je brata, morao je pobjeći iz zemlje. Ali drago mi je da me izdao, barem je sebe spasio i danas financira cijelu moju obitelj. Djeca mi drhću i plaču kad dođu kući, govore mi da ne žive od novca, Dinama i Hrvatske, već samo žele svog oca. I zato bih doista rado otišao iz zemlje – govorio je među ostalim Zdravko Mamić.

Sve već viđeno, napad je najbolja obrana. Svaka Mamićeva izvanredna press-konferenci­ja svodi se na to, a niti jučerašnja nije bila iznimka. Počeo je dramatično, izjavom da je Dinamo u blokadi zbog, eto, negativca Dražena Ladića. A ta golmanska legenda, po Mamićevu mišljenju, svojim činom otima svima nama svetinju Dinamo. E, gospodine Mamiću, Ladić samo traži ono što je zaslužio. A to što je Dinamo taj dug pokušao zauvijek otpisati svirepom pretvorbom u Udrugu građana 1998. godine, to je njegov problem. Nakon 19 godina muke, Ladić je samo dobio ono što je zaslužio sjajnim obranama i privrženos­ti plavima cijelu karijeru. Ako Mamić i sadašnja vladajuća struktura Dinama misli da taj dug Ladiću ne treba platiti, onda neka vrate i sve trofeje osvojene do 1998. godine, i neka više ne slave godišnjice osvajanja Kupa velesajams­kih gradova. Kao što to čini na svakoj izvanredno­j presici, i jučer se Mamić pozivao na svoje veliko hrvatstvo. I na

Sve Mamićeve presice su iste, od sebe radi žrtvu, a od drugih neprijatel­je Hrvatske

dušmane, neprijatel­je države, koji eto njega, najvećeg Hrvata, napadaju iz svih oružja. Zdravko je poručio da neće dopustiti da dušmani rastaču Dinamo i hrvatsku reprezenta­ciju, i da od maksimirsk­e svetinje naprave prćiju. E, gospodine, od Dinama ste vi već napravili prćiju, ne trebaju vam za to dušmani. Bilo je onih koji su se jučer ponadali da će Mamić reći: “Odlazim zauvijek iz hrvatskog nogometa.” No, neće Mamići kleknuti ili okrenuti leđa samo tako, dok god će od Dinama dobro zarađivati. Ne bi Mamić bio Mamić da se nije dotaknuo i kluba koji najviše mrzi – Hajduka. I onda se zapitao da zašto je normalno kada obitelj Vlašić dobije 50 posto od transfera u Everton, a nije normalno kada on uzima postotke od transfera Lovrena i Modrića. E, razlike je velika, jer Vlašić za razliku od vas nije bio prvi čovjek Dinama i hrvatskog nogometa. I nije imao sina koji je bio menadžer polovici tih igrača. Također, on nije čovjek koji postavlja i ruši izbornike, koji je cijeli nogomet organizira­o da ima koristi od njega.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia