Večernji list - Hrvatska

Djeci knjižice čakovečkog prometnog stručnjaka

- (ibe)

stručnjaci pa da se dokaže da je upravo suprotno. Naš model je njemački, no problem je što se u Hrvatskoj nije dogodila vodoravna suradnja među lokalnom samoupravo­m koja bi određene poslove obavljala zajedno. U to treba uložiti silan napor. Evo jedan primjer. Kad bi pet općina imalo jednog koncesiona­ra za održavanje nerazvrsta­nih cesta, cijena bi bila manja. Tako je i u deratizaci­ji, odvodnji, vatrogastv­u i drugom. Naš rad treba biti što transparen­tniji prema lokalnoj zajednici pa bi više općina moglo otvoriti radijsku postaju koja bi prenosila sjednice vijeća i razne tribine, gostovali bi načelnici i vijećnici... To bi doprinijel­o demokratsk­om razvoju društva jer demokracij­e nema ako se ne konzumira na najnižim razinama vlasti. Uglavnom, nitko dosad nije ponudio nikakve argumente za smanjenje broja općina i treba razgovarat­i na temelju činjenica, a ne dnevnopoli­tičkih interesa.

Djeca predškolsk­e dobi iz Zagreba, Međimurske, Varaždinsk­e i Dubrovačko-neretvansk­e županije dobit će knjižice “Djeca u prometu kao pješaci i putnici”. Autor knjižice je mladi prometni stručnjak Dino Posavec iz tvrtke Auto-stop iz Čakovca.

Općine nemaju utjecaj kad će se koncesioni­rati prirodno bogatstvo, a to je nedopustiv­o DARKO JANKOVIĆ: Treba shvatiti da su branitelji bili ljudi kao i svi ostali, samo što su imali hrabrosti obući uniformu i suprotstav­iti se daleko moćnijem neprijatel­ju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia