Večernji list - Hrvatska

Šarić: Dugo Selo nikad neću moći zaboraviti

Plavi su se opekli s Dugim Selom, Naftašem, Zadrom...

- robert.junaci@vecernji.net Robert Junaci

Borac iz Imbriovca prva je prepreka Dinamu u Hrvatskom kupu, no plavi nemaju pravo “šaliti se” ni kada igraju s petoligaše­m Imao je Dinamo i jače momčadi nego što je današnja, pa je znao prolaziti kalvariju u Hrvatskom kupu već u ranoj fazi natjecanja, kad se igra protiv objektivno slabijih suparnika. Znalo se dogoditi plavima da se gadno opeku, stoga će danas u Podravini, u Imbriovcu, u susretu s petoligaše­m Borcem biti oprezni. Na stranu kad vas izbaci bilo koji prvoligaš, ali Dinamo su izbacivali i puno slabiji, vjerojatno se nikad neće zaboraviti kraj puta u kupu u Dugom Selu, pa i u Ivanić Gradu porazom od Naftaša.

Mamić kukao u Ivaniću

- Takve se utakmice nikad ne zaboravlja­ju, a mislim da se više neće ni ponoviti, dogodi se jednom u tko zna koliko desetljeća ono što se nama dogodilo u Dugom Selu - kaže Danijel Šarić koji je tada igrao za Dinamo. - Razlika u kvaliteti bila je tako velika, vodili smo s 2:0, a onda se dogodio preokret, nemoguće je u igri s takvim suparnikom primiti tri gola u drugom poluvremen­u. Dogodi se svašta u kupu, zato je nogomet tako zanimljiv jer nikad ne znate što se može dogoditi. Ali, ono je ipak bilo ogromno čudo. Mi smo tada igrali u Ligi prvaka, a u Dugo Selo smo došli i s dobrom momčadi - prisjetio se Šarić. Za one koji se ne sjećaju te 1998., za Dinamo su, pod vodstvom Zlatka Kranjčara, u Dugom Selu igrali: Butina (Vasilj), Šarić, M. Cvitanović, Mladinić, Rukavina, Tokić, Bišćan, Šokota (J. Šimić), Viduka, Jeličić, Mikić. Koliko je tu bilo reprezenta­tivaca, sjajnih igrača, a nije baš slabija bila ni momčad koju je vodio josip Kuže a 2005. godine izbacio Naftaš: Turina, Etto, Ćorluka, Drpić, Buljat (Šarić), Chago, Mamić, Modrić, Marić, Ljubojević (Mitu), Eduardo. - Iznenađenj­a u nogometu uvijek su moguća, ali to nam se nije smjelo dogoditi. Reprezenta­tivna stanka, u kojoj nismo mogli računati na dosta važnih igrača, utjecala je na nas, ali to je u toj utakmici bilo nevažno. Naftaš je igrao odlično, a nas je presjekao njegov drugi pogodak početkom nastavka - govorio je tadašnji trener Josip Kuže, a Zdravko Mamić je kukao jer je pristao na zamjenu domaćinstv­a, trebalo se zapravo igrati u Maksimiru:

Zvat ću Štritofa za savjet

- Naravno da je i sada jasno da nismo trebali pristati na zamjenu domaćinsta­va. Uvijek mi se to događa, kada želim nekomu pomoći – ispadnem magarac. Plave je 2012. izbacio i Zadar, tada posljednji u HNL-u. Kao u Dugom Selu, vodio je Dinamo s 2:0, pa izgubio s 2:3. Tada je trener plavih bio Ante Čačić, a savjete je Sammiru i Vidi davao tijekom utakmice i Zdravko Mamić, ali nije pomoglo. Današnji trener Dinama Mario Cvitanović i sam je osjetio bruku Dugog Sela, stoga će danas sigurno biti oprezan da mu se takav debakl ne ponovi i kao treneru. - Hrvatski kup pun je iznenađenj­a, no vjerujemo da se u Imbriovcu to nama neće dogoditi iako posljednji­h dana nogomet više sliči na vaterpolo ili ragbi. Zbog lošeg vremena, moramo mijenjati neke stvari u koncepciji treninga, a možda se posavjetuj­em i sa svojim prijatelje­m, vaterpolsk­im trenerom Ratkom Štritofom. Neke ćemo igrače morati čuvati radi zdravlja, tko zna kakav će u Imbriovcu biti teren - kazao je trener plavih Cvitanović.

Današnji trener Dinama Mario Cvitanović kao igrač okusio je gorak poraz od Dugog Sela Ćorluka, Modrić, Eduardo... ispali su s Kužeom 2005. porazom od Naftaša u Ivaniću TO SE NE MOŽE PONOVITI Ono što nam se dogodilo u Dugom Selu nemoguće je, vodili smo s 2:0 i onda primili tri gola i ispali DANIJEL ŠARIĆ bivši igrač Dinama

 ??  ??
 ??  ?? Problemi s kišom Valjda će Dinamo u Imbriovcu imati bolji teren nego u subotu u Zaprešiću (Borna Sosa)
Problemi s kišom Valjda će Dinamo u Imbriovcu imati bolji teren nego u subotu u Zaprešiću (Borna Sosa)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia