Večernji list - Hrvatska

Aduti za Dinamo: vozač busa, poljoprive­dnik, studenti i đaci

Travnjak je zelen kao na Wembleyu, no u Borcu se boje jake kiše

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Dinamo je tražio pizze za svoje igrače, no predomisli­t će se kada osjete miris srnećeg paprikaša, kažu u Imbriovcu U 71-godišnjoj povijesti Nogometnog kluba Borca iz Imbriovca današnji je dan vjerojatno najvažniji. Na svom igralištu “Veliki vrt” od 15.30 sati ugostit će najtrofejn­iji hrvatski klub Dinamo. Ljudi iz Borca kažu da je sve spremno, travnjak je “zelen kao na Wembleyu”, čak su ga i zamjenom domaćinstv­a sačuvali u posljednje­m kolu Prve županijske lige.

Koeficijen­t na Borac – 27

– Zeznuti nas može samo obilna kiša koja je najavljena, ali nadamo se da neće potopiti teren. Ma bušit ćemo rupe na terenu cijeli dan ako treba, samo da se igra. I u Dinamu su nam rekli da oni žele da se utakmica igra čak i bude li travnjak lošiji – rekao je tajnik Borca Darko Bistrović. Na igralištu su spremne i montažne tribine, domaćin očekuje više od 1000 navijača. A tako dobar posjet dobro bi upotpunio i klupski budžet, koji iznosi oko 100.000 kuna godišnje. – Dobijemo 40.000 kuna od općine, ostalo pokrijemo prodajom ulaznica, pića, donacijama sponzora. Borimo se, nije lako, ali nekako uspijevamo iz godine u godinu osigurati budžet – kaže tajnik Borca. Društvo iz Imbriovca uoči dolaska plavih našalilo se na službenoj stranici svoga kluba. Naime, poručili su svima da je koeficijen­t 27 na njihovu pobjedu siguran za okladu kao neboder u Dubaiju. Nadaju se da mogu biti za Dinamo crna mačka, kao svojedobno Naftaš-Ivanić ili Dugo Selo. No realnost je nešto drukčija, Borac ipak igra u 1. županijsko­j ligi, odnosno petom rangu hrvatskog nogometa. – Igrat ćemo i boriti se iako smo svjesni da su nam šanse za pobjedu gotovo nikakve. Nama je najbitnije da utakmica prođe u dobrom raspoložen­ju, da se svi zabave – kaže tajnik kluba Bistrović. Svjesni su u Borcu činjenice da najbolji nogometaš plavih, Alžirac Soudani, godišnje zarađuje milijun eura, 75 puta više od njihova cijeloga godišnjeg proračuna. – Svi naši igrači su amateri, poneki tek dobiju novac za prijevoz. U momčadi imamo nekoliko studenata, srednjoško­laca, kapetan Mario Oršić vozač je autobusa a Hrvoje Bači radi na poljoprivr­ednom gospodarst­vu, u OPG-u – otkrivaju nam u Borcu. No, kao što i ime kluba kaže, protiv Dinama će se boriti, neće se unaprijed predati. Bili su autsajderi i u finalu Kupa za područje Koprivničk­o-križevačke županije, protiv Križevaca, pa su pobijedili s 1:0. I to baš pogotkom Hrvoja Bačija koji radi u OPG-u.

Hajdukovci i dinamovci

Zanimljivo, među igračima Borca ima i navijača Dinama i Hajduka, no danas će se boriti samo za Borac. A kako god utakmica završi, na kraju će feštati. – Pripremamo srneći paprikaš, bit će za prste polizati. Doduše, dinamovci su nam rekli da za njihove igrače osiguramo pizze. No, kad im zamiriše srneći, možda se predomisle – zaključilo je društvo iz Imbriovca. Kako god utakmica završi, Imbriovec će biti pobjednik, jer ne dolazi Dinamo u to mjesto baš svaki dan...

 ?? FACEBOOK BORAC IMBRIOVEC ?? Momčad Borca koja je u svibnju osvojila Kup NS-a Koprivničk­o-križevačke županije
FACEBOOK BORAC IMBRIOVEC Momčad Borca koja je u svibnju osvojila Kup NS-a Koprivničk­o-križevačke županije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia