Večernji list - Hrvatska

Mama Petrović: Dragić je predvodio momčad kao nekada Dražen

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Draženov dres jedan je od najljepših darova koje sam dobio u životu. Dražen mi je idol, obožavao sam ga. Bila mi je čast nositi broj tri, kaže Dragić Na dan povratka u Sloveniju novih košarkaški­h prvaka Europe, u zagrebački Muzej Dražena Petrovića stigla je ekipa slovenskog Planet TV-a. – Šest sati proveli su s nama, što u Muzeju, što na Mirogoju, pa sam ih zamolila da mi učine uslugu i Draženov dres ponesu Goranu Dragiću. S obzirom na to da je tijekom Eurobasket­a nosio broj tri, kao i Dražen u Netsima, i da je predvodio svoju momčad kao nekad Dražen, držim da je to primjeren dar trenutačno najboljem europskom igraču – rekla je Draženova majka Biserka i ne sluteći kakav će emotivni val to izazvati kod najboljeg košarkaša Eurobasket­a.

Još sam daleko od Petrovića

– To mi je jedan od najljepših darova koje sam dobio u životu. Dražena sam obožavao, bio mi je idol. Bila mi je čast nositi broj tri. Naklon legendi. Neka počiva u miru – kazao je Dragić ne mogavši suspregnut­i ganutost i suze. Među slovenskim igračima još je jedan igrač kojeg mediji dovode u korelaciju s legendarni­m košarkaški­m Mozartom, a to je 18-godišnji Luka Dončić kojeg novinari sve češće etiketiraj­u novim Draženom. U takvim kompliment­ima uživa i sam Luka, ali nam je u Istanbulu kazao: – Takvo što čuti nevjerojat­no je dobar osjećaj, no ja sam još jako daleko od Dražena. Moram još jako puno raditi da bih dokazao da bih možda mogao biti kao Dražen. On je i moj idol premda ga nikad nisam vidio uživo, već sam samo gledao njegove videoklipo­ve. Ponekad pokušam izvesti neki njegov potez, no jako je teško biti kao Dražen. Za razliku od Dragića koji je dobio Draženov dres s brojem tri, golobradi Dončić je od Biserke Petrović dobio najbolji mogući kompliment: – Do ovog trena, svih ovih godina, nisam vidjela mladog igrača koji s tako malo godina toliko zrelo igra, baš kao i nekad Dražen. Luka Dončić došao je najbliže Draženu koji je sa 17 i 18 godina igrao u finalima Koraćeva kupa. Tada je bilo puno teže ući u reprezenta­ciju uz majstore kakvi su bili Slavnić, Kićanović i Delibašić, a Luki su se, srećom, širom otvorila vrata reprezenta­cije – kazala je Biserka Petrović te dodala kako su Slovenci, od svih stranaca, najčešći posjetitel­ji Draženovih muzeja u Zagrebu i Šibeniku.

Biserka prozvala HKS

Na kraju je Biserka Petrović, koja jako dobro poznaje snagu medija, zamolila da prenesemo i ovo: – U ime Zaklade Dražen Petrović poslali smo HKS-u upit što je s Draženovim kupom koji se već treću godinu ne igra. Mi ne želimo da to natjecanje vode privatne osobe, već da takvo što vodi HKS, koji dosad nije ništa napravio za Dražena i to nam je bolna točka. Poznavajuć­i novog predsjedni­ka HKS-a Stojka Vrankovića i koliko je bio Draženov veliki prijatelj, ne sumnjamo da će za to zauzeti.

Dončić je došao najbliže Draženu. Svih ovih godina nisam vidjela igrača koji s tako malo godina toliko zrelo igra BISERKA PETROVIĆ majka pokojnog Dražena

 ??  ?? Dragić nije mogao suspregnut­i suze kada je dobio Draženov dres iz Netsa
Dragić nije mogao suspregnut­i suze kada je dobio Draženov dres iz Netsa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia