Večernji list - Hrvatska

Stižu nam Kanađani, ne zna se s Raonićem ili bez njega

S njim ili bez njega, to nije ista momčad, kaže naš izbornik Krajan

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Nećemo ići na to da podloga ne odgovara njihovim igračima, nego ćemo odabrati ono što nama najviše paše, ističe izbornik Ono što je naš izbornik Željko Krajan poželio to je i dobio. Hrvatska će teniska reprezenta­cija u prvom kolu Svjetske skupine Davisova kupa u veljači (od 2. do 4.) sljedeće godine ugostiti reprezenta­ciju Kanade. Epilog je to ždrijeba održanog jučer u Londonu u kojem je Hrvatska (sukladno rang-listi na kojoj zauzima peto mjesto) bila postavljen­a za četvrtog nositelja (Argentina je prva na listi, ali iako branitelj naslova, nije ostala u Svjetskoj skupini). Prva dva nositelja bili su ovogodišnj­i finalisti Francuska i Belgija.

U Kanadi – svi Slaveni

Nakon što smo za suparnike dobili Kanađane, kako se s njima dosad nismo sastajali, dodatnim je ždrijebom određen domaćin. I tu smo zbilja bili sretne ruke. U kojem ćemo gradu ugostiti Raonića i družinu, odlučit će se naknadno, a kandidata je više: Zagreb, Zadar, Split, Varaždin, ali i Umag ako se odlučimo za zemljanu podlogu. Kanađani, kao i mi, mogu sastaviti iznimno jaku reprezenta­ciju. Ako zaigra Miloš Raonić, 11. igrač svijeta, onda će izbornik Martin Laurendeau na drugu ploču vjerojatno postaviti 18-godišnjeg Denisa Šapovalova, 51. na ATP listi i jednog od najboljih mladih tenisača današnjice. Upravo je on Kanađanima donio dvije pojedinačn­e pobjede u 3:2 trijumfu protiv Indije proteklog vikenda u Edmontonu (igralo se na tvrdoj podlozi). – Atraktivno, ali teško – rekao je izbornik hrvatske reprezenta­cije Željko Krajan dodavši: – Kanađani su vrlo jak suparnik ako budu igrali u najjačem sastavu. Sigurno jedan od najtežih suparnika kojeg smo mogli dobiti. Naša prednost bit će domaći teren – napomenuo je izbornik. Kanada ima i jak par: iskusnog Daniela Nestora koji najradije igra u kombinacij­i s Vasekom Pospišilom. Kao što vidite, sve su to igrači slavenskog podrijetla (Raonić je Crnogorac, Šapovalov Rus, Pospišil Čeh, a Nestor je iz miješanog braka Makedonca i Srpkinje). – Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Raonićem. S njim ili bez njega, to nije ista momčad. Koliko se sjećam, on ni ove ni prošle godine nije igrao za reprezenta­ciju – dometnuo je Krajan. Načelno, odluka o mjestu domaćinstv­a bit će donesena do kraja studenoga. A pobjednik susreta Hrvatska – Kanada od 6. do 8. travnja igrat će s boljim iz dvoboja Kazahstan – Švicarska.

Valjda će i Borna zaigrati

Treba vjerovati da ćemo sljedeće sezone nastupiti u najboljem sastavu, da će se vratiti Borna Ćorić (tako je barem obećao izborniku Krajanu) te da ćemo biti momčad koju nitko neće željeti vidjeti s druge strane mreže. Borna je, na žalost, jučer posrnuo u prvom kolu ATP turnira u St. Peterburgu (nagradni fond od milijun USD). Bolji od njega bio je Nijemac Jan-Lennard Struff, 54. tenisač svijeta, s 3:6, 6:2, 6:4. Borni nije pomogla ni činjenica da je protiv sebe imao suparnika koji je proteklog vikenda proveo više od 12 sati na zemljanom terenu u Davisovu kupu (odigrao je sva tri meča za Njemačku).

Borna Ćorić poražen u prvom kolu turnira u St. Peterburgu. Struff je bio bolji s 3:6, 6:2, 6:4

 ??  ?? Čeka nas još jedan uzbudljiv vikend u Davisovu kupu – Dodig i Čilić
Čeka nas još jedan uzbudljiv vikend u Davisovu kupu – Dodig i Čilić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia