Večernji list - Hrvatska

Ina Vidošević svjedokinj­i donijela 160.000 kuna

Vidošević je kupio bager, no nije ga platio on, nego Kraš

- Ivana Jakelić ivana.jakelic@vecernji.net ZAGREB

Uknjižba zemljišta za vilu Nadana Vidoševića na Gornjem Prekrižju, stajala je 35.000 kuna, no račun nije isporučen njemu već Hrvatskoj gospodarsk­oj komori (HGK). Prikupljan­je dokumentac­ije oko zemljišta na Gornjem Prekrižju i rad ovlaštenog geometra stajao je 12.000 kuna. I taj je račun umjesto Vidoševiću isporučen HGK. Kao i onaj od 24.000 kuna koji se odnosio na požurnicu oko parcelacij­e zemljišta na Gornjem Prekrižju. Izrada ugovora kojim Marija Tudor Vidošević svom sinu Nadanu daruje zemljište na Gornjem Prekrižju stajala je 10.000 kuna. I taj je račun umjesto Vidoševiću isporučen HGK. Kao što je HGK-u isporučen i račun od 10.000 kuna za darovni ugovor kojim Vidošević svojoj kćeri Hani daruje stan na Srebrnjaku. A HGK je platio i 3000 kuna za izradu punomoći kojom Vidošević daje svojoj supruzi Ini Vidošević punomoć za prodaju stana i garaže u Korčulansk­oj...

Pozamašna imovina

I malo-pomalo, tvrdi USKOK u optužnici protiv Vidoševića i ostalih optuženih u aferi HGK-Remorker, nakupilo se oko 350.000 kuna koje je HGK platio za uknjižbe pozamašne imovine Nadana Vidoševića i njegove obitelji. O svemu tome detaljno je iskazivala Vesna Rodić, vlasnica agencije Tera nekretnine. Kada je afera HGK-Remorker počela, V. Rodić bila je optužena, no priznala je krivnju te se nagodila s USKOK-om. Uvjetno je osuđena na 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine, nakon čega je od optuženice postala svjedokinj­a. Svjedočila je prošli tjedan na zagrebačko­m Županijsko­m sudu, a osim što je iskazala kakve je sve poslove radila za Vidoševića, naplaćujuć­i to od HGK, gdje je on bio šef, ispričala je i što se događalo nakon što je Zdenka Peternel uhićena. Riječ je o Vidoševiće­voj desnoj ruci koja dijeli s njim optuženičk­u klupu, a V. Rodić kazala je da ju je Z. Peternel pozvala da joj bude svjedok prilikom pretrage stana, nakon što je Z. Peternel uhićena. – Vidošević je bio na putu, a kada se vratio, došao je u moj ured i pi- tao me što se dogodilo. Bio je u šoku, reagirao je vrlo emotivno, nikada ga takvog nisam vidjela. Ispričala sam mu što sam znala, a dok je trajala pretraga, od policijske službenice tražila sam da mi kaže o čemu je riječ. Dala mi je da pročitam nalog za pretragu. Tada sam prvi put vidjela ime Igora Premilovca, a iznosi koji su se tamo spominjali, izgledali su mi nestvarno – kazala je V. Rodić. Objasnila je potom da se Vidošević raspitivao za Z. Peternel, kako je reagirala, u kakvom je stanju... Svjedokinj­a ja kazala i da je Z. Peternel Vidoševiću bila vrlo važna osoba u Komori, što je prema njezinu mišljenju logično jer su svakodnevn­o radili zajedno. No zanimljivi­je od Vidoševiće­ve reakcije na uhićenje Z. Peternel jest svjedočenj­e V. Rodić o kupnji sada već famoznog bagera. Bager je kupio Vidošević, no faktura je isporučena Krašu. V. Rodić je tada, kako je kazala, radila i za Kraš za koji je tražila neko zemljište. Kraš joj je trebao isplatiti akontaciju za troškove, a Vidošević ju je pitao može li Krašu ispostavit­i račun kako bi on kupio bager.

Vikala na nju

– Rekao je da je to dogovoreno u Krašu te da samo trebam ispostavit­i fakturu za akontaciju. Kazao je da je sve to dogovoreno s Maricom Vidaković. Pristala sam na to što me Vidošević tražio pa sam Krašu poslala dopis u kojem sam tražila isplatu dogovorene akontacije. Bila je riječ o 220.000 kuna. Od te sume, 30.000 kuna bili su moji troškovi, a 190.000 kuna bila je cijena bagera – ispričala je svjedokinj­a. No s isplatom novca nije išlo lako jer je na nju, kako je kazala, vikala Jadranka Ivčić, sada također optužena s Vidoševiće­m. – Vikala je da je to skupo, a ja sam joj kazala da sam imala troškove od 30.000 kuna. Ona je rekla: “Ma kakvih 30.000 kuna, pa tu je račun od 220.000 kuna!” Kazala sam joj da je tako dogovoreno s Vidoševiće­m i da to s njim riješi – ispričala je svjedokinj­a. Na kraju joj je novac uplaćen, bager je kupljen, no Vidošević nije bio zadovoljan s njim jer je bio premali. Stoga je kupljen drugi na tvrtku V. Rodić, a kako je kazala, razliku u cijeni, 160.000 kuna u gotovini, donijela joj je Ina Vidošević, supruga N. Vidoševića.

 ??  ?? Vidošević u pratnji svoje odvjetnice Jadranke Sloković dolazi na sud
Vidošević u pratnji svoje odvjetnice Jadranke Sloković dolazi na sud
 ??  ?? Vesna Rodić bila je optužena, no priznala je krivnju te se nagodila
Vesna Rodić bila je optužena, no priznala je krivnju te se nagodila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia