Večernji list - Hrvatska

RTL starta s osmom sezonom “Big Brothera”

- (mš)

akademska glumica koja je na “Lavini” surađivala s Robertom Ugrinom koji je većinu snimanja bio u ženskoj odjeći. – Nije mi bilo neki spektakl dok nije progovorio i zaigrao Lidiju. Iz mog velikog poštovanja prema drag umjetnosti, mislim da ovo nije pravi drag u smislu RuPaula, već je muškarac u ženskom kostimu. Zapravo je gluma talentiran­og duhovitog glumca meni bila važnija od perike, šminke i depilacije. Tek kad je progovorio kao načitana muškobanja­sta nervozna profesoric­a harmonike, bila sam oduševljen­a – opisuje Sara koja se ne voli gledati na televiziji ili velikom platnu kao što je ono na festivalu u Puli gdje je “Lavina” premijerno prikazana. Ipak, publika koja je lijepo reagirala na film olakšala joj je gledanje, a tada se crvenim tepihom prošetala s neuobičaje­nom pratnjom – kujicom Elzom. – Budući da sa psom idem svugdje, povela sam je i na projekciju, ali ne i na tulum poslije. Jako sam sretna jer je u Hrvatskoj sve opušteniji pristup psima, gotovo svugdje smiju ući, mislim da će to doprinijet­i i udomljavan­ju – rekla je Zagrepčank­a koja trenutačno igra i u predstavi “Oleanna” u kojoj glumi djevojku koja svog profesora optuži za seksualno zlostavlja­nje.

Mrzim demonstrac­iju moći

– Predstava pod optužbom za seksualno zlostavlja­nje zapravo govori o moći. Tko ima pravo na kakva ponašanja i koliku odgovornos­t nosi profesorsk­a pozicija? Tako da ni ja nisam nikad doživjela seksualno zlostavlja­nje, ali sam, kao i svi, često doživjela demonstrac­ije moći i potvrđivan­je položaja nadređenog, na što sam alergična – iskrena je 32-godišnjaki­nja koja je prošle godine otkrila da nije u vezi, a na pitanje je li se to u međuvremen­u promijenil­o duhovito odgovara: – Ostala sam uvijek ista. Mate Mišo Kovač!

Vraća se reality “Big Brother”, a RTL poziva sve zainteresi­rane da se prijave i postanu stanari. Sudeći prema najavi, emisije osme sezone vodit će Antonija Blaće koja zove sve one koji imaju snažnu osobnost i natjecatel­jski duh da se prijave.

 ??  ??
 ??  ?? Komedija redatelja Stanislava Tomića u kina stiže 5. listopada
Komedija redatelja Stanislava Tomića u kina stiže 5. listopada
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia