Večernji list - Hrvatska

Kamenica: Neki igrači nisu došli na utakmicu, zato ću ih sve kazniti!

Trenirat će, ne jedan, već tri sata, kaže trener PPD-a

- Damir Mrvec

Mandalinić, Josip Valčić i Kontrec moraju igrati puno, puno bolje. Umjesto da pričaju, moraju preuzeti odgovornos­t, kaže trener Rukometaši PPD Zagreba izgubili su u prvoj domaćoj utakmici ovogodišnj­eg izdanja Lige prvaka. Bolji je u zagrebačko­j Areni, pred 8000 gledatelja, bio mađarski Pick Szeged (23:28). Gosti su od početka nametnuli svoj ritam i cijelu utakmicu vodili su s pet do šest pogodaka razlike. U trenutku kada su mislili da je sve gotovo, probudili su se zagrebaši, došli na minus jedan (23:24), ali za preokret nisu imali snage.

Čudna utakmica

- Da bismo nekoga pobijedili moramo primati deset do 13 pogodaka po poluvremen­u. A mi smo primili 17 u prvom. Neki moji igra- či kao da nisu došli na utakmicu, nisu mi bili za prepoznati. Igrali su neku čudnu utakmicu - bio je ljut Kasim Kamenica, trener PPD Zagreba. Koji su to igrači? - Mandalinić, Josip Valčić i Kontrec. Oni moraju igrati puno, puno bolje. Neshvatlji­vo da je Kontrec dva, tri puta za redom promaši čiste zicere. I onda igrači poslije utakmice umjesto da pričaju o svojoj igri, pričaju općenito. Vrijeme je da preuzmu odgovornos­t - rekao je Kamenica. Onda je otkrio još jednu stvar. - Igrači prigovaraj­u kako puno treniraju. Stalno kukaju. Nakon ovakve utakmice trenirat će šut ne jedan, već tri sata - istaknuo je Kamenica. U prvom poluvremen­u Buntić je postigao malo previše pogodaka, a u obrani ga dobro nije čuvao Mandalinić. - Pa nije Buntić sad nekakvo čudo od šutera. Sve šuteve uputio je s devet metara, ma Stipe nije reagirao. U redu, nije Mandalinić obrambeni igrač, ali nemam taj luksuz da mijenjam dijagonalu kada iz napada trčimo u obranu - rekao je Kamenica. Mađari su u prvom poluvremen­u u obrani zaustavili vanjsku liniju PPD Zagreba. Žarko Marković pokušavao je pokušavao je, mali nije išlo. - Dugo nisam bio u jakom treningu, treba mi vremena da se pripremim i uigram s ostatkom momčadi - rekao je Žare. Ni vratari PPD Zagreba nisu bili od velike pomoći. Na drugoj strani trener Pastor imao je raspoložen­og Sierru, a kad je bilo ‘stani-pani’ u zadnjih deset minuta na vrata je stao hrvatski vratar Marin Šego. – Ispalo je da sam skinuo sve lopte kod 24:23 za nas. Neću lagati, ali pomislio sam da je sve gotovo u 45. minuti kad smo poveli sa sedam razlike. Ovo nam je dobra škola za ubuduće. Nema više opuštanja do zadnje sekunde - rekao je Šego koji je primao čestitke od svojih suigrača, te pljesak od navijača koji su potegnuli iz Szegeda u Zagreb.

Mrakovčić i Vuglač dobri

Jedine svijetle točke domaće momčadi bili su Luka Mrakovčić i Mario Vuglač. I jedan i drugi svojim pogocima vraćali su domaće u život. Ne sjećam se da je izrađena barem jedna prava akcija. Zlatko Horvat je još jednom promašio sedmerac i sad se zaista mora postaviti pitanje da li da sedmerce šutira netko drugi. Njegov promašaj bio je koban u Švedskoj, a da se ne prisjećamo Svjetskog prvenstva u Francuskoj. - Šteta što nismo izdržali do kraja, Iznenadili smo ih igrom sedam na šest. S tom igrom došli smo minus jedan ali ne i dalje - rekao je Mrakovčić.

Zlatko Horvat opet je promašio sedmerac i pitanje je treba li i dalje pucati

 ??  ?? Mađari su bili jači i mudriji Leon Šušnja se trudio, no rijetko je prolazio kroz gostujuću obranu
Mađari su bili jači i mudriji Leon Šušnja se trudio, no rijetko je prolazio kroz gostujuću obranu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia