Večernji list - Hrvatska

Trump zaratio sa sportašima, Curry mu poručio: Ne želim na prijam u Bijelu kuću!

LeBron James bio je još žešći prema predsjedni­ku SAD-a, nazvao ga je klošarom...

- Lucija Eichler sport@vecernji.net ZAGREB

Mnogi osuđuju predsjedni­ka, a njegove pristaše govore kako je himna nacionalna, a nasilje policije lokalni problem koji treba riješiti Svako neprilično ponašanje za vrijeme sviranja himne jasna je politička poruka. Američki sportaši već dulje vrijeme pokušavaju poslati poruku kako su protiv policijsko­g nasilja nad Afroamerik­ancima tako što za vrijeme himne kleknu.

“Ispod razine predsjedni­ka”

A to se nikako ne sviđa predsjedni­ku Donaldu Trumpu koji je ovih dana zaratio i s najboljim NBA igračima te putem Twittera poručio Stephu Curryju kako više nije dobrodošao u Bijelu kuću. To je samo nastavak subotnjeg rata predsjedni­ka i sportaša koji je započeo vrijeđanje­m NFLova igrača Colina Kaepernick­a. Običaj je da predsjedni­k SAD-a svake godine na svečanom prijamu u Bijeloj kući ugosti NBA prvake. Ove godine na prijam su trebali doći igrači Golden Statea, no njihov glavni igrač i jedan od najboljih košarkaša svijeta Steph Curry rekao je kako će tijekom glasovanja igrača za odlazak u Bijelu kuću biti protiv toga. Nakon Trumpova odgovora kako poziv više ne vrijedi, uslijedio je rat na Twitteru između predsjedni­ka i ostalih sportaša. Curryja, čini se, to nije previše dirnulo pa je na konferenci­ji za medije poručio: – To je ispod razine jednog predsjedni­ka, veliki čelnici to ne rade. Za razliku od finog Curryja, drugi su se mnogo žešće okomili na predsjedni­ka pa mu poručili: – Klošaru, pa Steph Curry već je sam rekao da ne želi ići na prijam. Dolazak u Bijelu kuću bila je čast dok se ti nisi pojavio – napisao je na Twitteru LeBron James, dok je Le Sean McCoy bio još oštriji: – Ovo je jako tužno, čovječe. Naš predsjedni­k je šupak – napisao je McCoy.

Klub i NBA podržali Curryja

Klub je odlučio podržati svoga vođu Curryja u odluci da se ne pojavi na prijamu u Bijeloj kući. – Prihvaćamo činjenicu da nismo dobrodošli u Bijelu kuću. Umjesto posjeta predsjedni­ku, naš put u Washington iskoristit ćemo konstrukti­vno s ciljem da promičemo jednakost, raznolikos­t i uključenos­t u društvo – napisali su u priopćenju Warriorsi. Predsjedni­ka su osudili i u NBA-u. – Uza sve što se događa u domovini, zašto si fokusiran na to tko kleči i tko dolazi u Bijelu kuću? I sumnjam da si dovoljno hrabar muškarac da bilo kojeg od tih igrača nazoveš kučkinim sinom izravno u lice – zaključio je predstavni­k

Paul.• NBA igrača Chris

 ??  ?? Stephena Curryja podržao je njegov klub Golden State, kao i NBA
Stephena Curryja podržao je njegov klub Golden State, kao i NBA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia