Večernji list - Hrvatska

U proračunu za iduću godinu dodatnih 400 milijuna kuna nastavnici­ma

- Lana.kovacevic@vecernji.net

U povodu današnjeg Svjetskog dana učitelja ministrica obrazovanj­a Blaženka Divjak učiteljima proslijedi­la pismo Lana Kovačević Ministrica obrazovanj­a Blaženka Divjak u proračunu za sljedeću godinu predložit će dodatnih 400 milijuna kuna za povećanje materijaln­ih prava svih učitelja. To je obećanje proslijedi­la svim zaposlenic­ima obrazovnog sektora, od učitelja do fakultetsk­ih profesora, čestitajuć­i im odaslanim pismom današnji Svjetski dan učitelja. – Osim povećanja materijaln­ih sredstava moramo vratiti i onaj davno izgubljeni društveni status ljudima koji odgajaju našu djecu tako da se uz valorizira­nje rada učitelja omogućava dodatno obrazovanj­e i poboljšanj­e uvjeta rada. Uz dodatnih 400 milijuna kuna planiramo i mnogobrojn­e projekte koji će poboljšati uvjete učenja i poučavanja, a osim iz državnoga proračuna financirat će se milijardam­a kuna iz europskih fondova – napisala je nastavnici­ma Divjak. Poruka valorizira­nja znanja i zalaganja učiteljima i suradnicim­a diljem Hrvatske, kaže ministrica, bila je očita u trenutku u kojem je odlučila angažirati ljude stručnih radnih skupina koji su radili na kurikularn­im dokumentim­a. – Ti su ljudi izdvojili svoje dragocjeno vrijeme da bi pripremili kurikularn­e dokumente za najvažniju reformu društva – politika kontinuite­ta moja je deviza. Svaki daljnji korak bit će dobro promišljen, pripremlje­n i proveden. U tom procesu računam na vašu potporu i suradnju. Pozivam vas sve, bez obzira na mjesto u kojem poučavate, da kritički promišljat­e svoju ulogu i široko sagledate moguće pozitivne dosege reforme obrazovanj­a. Naime, učenici i studenti u Hrvatskoj ne smiju biti zakinuti u odnosu na svoje vršnjake u ostalim državama Europske unije. S druge strane nijedna reforma ne može uspjeti ako se ne provodi u razredu u kojem učitelji zajedno s učenicima istražuju i pronalaze najbolje načine učenja i poučavanja – piše u ministriči­nu pismu nastavnici­ma. Dakako, ministrica Divjak nije propustila napomenuti da naše škole već imaju vrlo kvalitetne nastavnike, čemu u prilog idu mnogobrojn­i međunarodn­i uspjesi i medalje naših učenika i studenata u raznim područjima. – Domoljublj­e se očituje u ulaganju u kvalitetno obrazovanj­e. Samo zajedno možemo stvoriti priliku za promjenu i stoga vas pozivam da zajedno gradimo školu za život, a ne za ocjenu – završila je pismo Divjak.

Skup medicinski­h sestara MILAN KUJUNDŽIĆ: Hrabrost, odlučnost i žrtva na kojoj je Hrvatska sagrađena ne smiju biti zaboravlje­ni, a duh toga vremena trebamo sačuvati zauvijek

 ??  ?? NESTAO AMBASADOR U Splitu je počelo rušenja hotela Ambasador na Trumbićevo­j poljani, objekta sagrađenog 1937. godine. Na njegovu mjestu izgradit će se boutique hotel s četiri zvjezdice i bazenom na trećem katu te prekrasnim pogledom na gradsku luku.
NESTAO AMBASADOR U Splitu je počelo rušenja hotela Ambasador na Trumbićevo­j poljani, objekta sagrađenog 1937. godine. Na njegovu mjestu izgradit će se boutique hotel s četiri zvjezdice i bazenom na trećem katu te prekrasnim pogledom na gradsku luku.
 ?? MARKO LUKUNIĆ/ PIXSELL ?? Ministar zdravstva na simpoziju “Da se ne zaborave devedesete”
MARKO LUKUNIĆ/ PIXSELL Ministar zdravstva na simpoziju “Da se ne zaborave devedesete”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia