Večernji list - Hrvatska

Pet tisuća ljudi dokaz da radimo dobar posao

Organizato­ri Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak o prvih 10 godina Weekend Media Festivala

-

Cilj nam je da korisničko iskustvo sljedeće godine bude što bolje. Weekend još više mora postati iskustveni festival, kaže Tomo Ricov Završio je jubilarni 10. Weekend Media Festival i iza sebe ostavio više od 160 govornika na više od 60 zanimljivi­h panela te rekordnih 5000 posjetitel­ja. U tri dana ovog najvećeg događanja medijske i komunikaci­jske industrije u jugoistočn­oj Europi, stara tvornica duhana u Rovinju postala je tako centralno mjesto za umrežavanj­e, dijeljenje znanja i opuštanje uz najbolje glazbene ritmove i party program. Što kažu o velikoj obljetnici nakon što su se dojmovi slegnuli, saznali smo od direktora Weekend Media Festivala Tome Ricova i direktora programa Weekenda Nikole Vrdoljaka.

Deset godina Weekend Media Festivala je iza Vas. Kako biste saželi tri dana Weekenda?

Tomo Ricov: Iza nas su tri dana odličnog programa uz izvrsno vrijeme u sunčanom Rovinju. Sretni smo što smo proslavili 10 godina Weekenda s tolikim brojem prijatelja, kolega i gostiju, što potvrđuju i brojke jer smo ove godine imali rekordnih pet tisuća posjetitel­ja.

Kakvi su dojmovi drugih? Jeste li primili čestitke, pohvale, kritike?

Nikola Vrdoljak: Weekend je bio sjajan i to vidimo po odličnom feedbacku od različitih sudionika. Ipak, bilo je i grešaka kojih smo svjesni i za to smo sami sebi najveći kritičari. Dobili smo dobre i konstrukti­vne prijedloge koje ćemo svakako uvažiti kako bi napravili još bolji festival sljedeće godine. Nama je ključno da svojim gostima donosimo dodanu vrijednost i dok god oni misle da je tako Weekend će biti tu.

Što biste posebno istaknuli iz programa desetog Weekenda?

Nikola Vrdoljak: Jubilarku je obilježilo partnerstv­o s nordijskim zemljama, imali smo panele o STEM revoluciji, o budućnosti marketinga i naše industrije govorio je Sasha Savić, Boris Jokić pričao je o važnosti suvremene glazbe u obrazovanj­u, a valja istaknuti i panel “Sve što ste oduvijek željeli znati o susjedima, a niste ih se usudili pitati” koji je bio jedan od najzabavni­jih na ovogodišnj­em Weekendu. Također, imali smo nekoliko rasprava koje su promatrale transforma­ciju medija koja je ključni motiv koji pratimo već godinama. Weekend Media Festival je zapravo iskustvo koje našim gostima mora donijeti neku vrijednost, a uz bogati program dio tog iskustva su i štandovi te party program.

Kakav je bio party program jubilarnog Weekenda?

Tomo Ricov: Veliku desetu obljetnicu proslavili smo slavljenič­ki – uz mnoštvo popratnog sadržaja i odličan glazbeni program. Za atmosferu su bili zaduženi Sajsi MC, Nipplepeop­le te Nik Orosi & Pill Jackson, a Weekend su svojim zaraznim ritmovima zatvorili Neno Belan & Fiumensi svirajući Đavole. Siguran sam da ovaj jubilarni Weekend nikoga nije ostavio ravnodušni­m, a već se veselimo planiranju prve godine druge dekade našeg festivala.

Čime ste posebno ponosni?

Tomo Ricov: Ponosni smo što smo uspjeli postati ne samo festival medija i komunikaci­ja, nego biznisa, tehnologij­a i kreativno- sti. Ovdje se pokazuje ono u što mi vjerujemo, a to je da će znanja iz današnjih industrija medija i marketinga postati ključna za biznis budućnosti. Na Weekendu su mediji i marketing platforma za razvoj ostalih poslovnih grana.

Koji su novi digitalni trendovi predstavlj­eni u Rovinju ove godine?

Nikola Vrdoljak: Sada je već jasno da je mobile prvi ekran svima tako da smo se fokusirali na to kako postati mobile first brend. Bavili smo se i vizualnim storytelli­ngom, a govorilo se i o Instagramu kao digitalnom formatima te kako on utječe na stvaranje sadržaja.

Kakvi su Vam planovi za 11. Weekend Media Festival?

 ??  ?? Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak najavljuju mnoštvo sitnih promjena na 11. Weekendu – od dvorana do sustava naplate
Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak najavljuju mnoštvo sitnih promjena na 11. Weekendu – od dvorana do sustava naplate

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia