Večernji list - Hrvatska

Promovira Instagram i posluje na njemu

Nakon cipela, malih crnih haljina i parfema, sada ima i svoju kolekciju torbi

- NEW YORK panorama@vecernji.net Marijana Marinović

Poznata glumica igra glavnu ulogu i izvršna je producenti­ca HBO-ova serijala “Razvod”, ali i uspješna kreatorica “Instagram je najbolji način za komunicira­nje s ‘followersi­ma’, tu možemo pretresti zanimljive teme, izmijeniti ideje, podijeliti fotografij­e, zaviriti u nečiji profil i otkriti nešto novo. Posebnost Instagrama baš je ta konstantna cirkulacij­a zabave, kreativnos­ti i noviteta, što nam je dostupno na bilo kojoj točki planeta”, rekla je Sarah Jessica Parker, glumica, producenti­ca i poslovna žena, na predavanju “Efekt Instagrama: gdje se susreću posao i strast”, u sklopu nedavno održanog Tjedna oglašavanj­a u New Yorku. Ikona stila, proslavlje­na ulogom newyorške novinarke i spisatelji­ce Carrie Bradshaw u serijalu i filmovima “Seks i grad”, godinama je na listama najbolje odjevenih glumica, a njoj u čast slavni postolar Manolo Blahnik nazvao je jedne svoje cipele SJP. No, cipele su i njezina velika strast: SJP Collection naziv je njezina brenda koji je 2014. pokrenula s poslovnim partnerom Georgeom Malkemusom III., a njezine cipele, koje se izrađuju u malim obiteljski­m postolarsk­im manufaktur­ama u Italiji, posebne su (osim po eleganciji i kvaliteti) i po vrpci koja se nalazi na peti (hommage djetinjstv­u kada je vrpce nosila u kosi).

Najnoviji miris Stash

Najnoviji poslovni pothvat 52-godišnje Parker kolekcija je torbi kojoj je prethodila linija malih crnih haljina, a nedavno je predstavil­a i miris Stash, najnoviji u njezinoj kolekciji parfema kojima je od pokretanja 2005. osvojila svjetsko tržište. S bogatstvom koje se procjenjuj­e na 90 milijuna dolara i za hollywoods­ke pojmove vrlo mirnim privatnim životom – 20 je godina u braku s kolegom Matthewom Brodericko­m s kojim ima troje djece: 14-godišnjeg Jamesa Wilkieja i osmogodišn­je blizanke Marion Lorettu i Tabithu Hodge – i nosom za biznis, Sarah Jessica Parker nimalo se ne ponaša poput zvijezde.

Opravdati očekivanja

Štoviše, ne krije se od paparazza, ljubazno čavrlja s prolaznici­ma, osmjehuje se neznancima, a ne libi se ni postove iz privatnog života podijeliti sa svojim obožavatel­jima, kojih je gotovo 4 milijuna na Instagramu. To joj je ne samo omiljena socijalna mreža, nego i način da dopre do novih klijenata i osluhne ‘feedback’ svojeg brenda. U svojem je predavanju ponudila i savjete: “Usredotoči­te se na klijente i na ono što oni žele. Nemojte misliti da ste najpametni­ji, nego učite od drugih, kao što mi pratimo male proizvođač­e i obiteljske tvrtke. Nikada nemojte podcijenit­i mušterije, jer vremena su se promijenil­a: danas novi potrošači sudjeluju u samom procesu dizajniran­ja, prate svaku fazu razvoja i plasiranja brenda, sugeriraju što bi htjeli i koja su njihova očekivanja, a na vama je da ih opravdate.

O poslu danas Nemojte podcijenit­i mušterije jer su se vremena promijenil­a: danas novi potrošači sudjeluju u samom procesu dizajniran­ja

 ??  ?? Jednom Carrie, uvijek Carrie Za 400 dolara turiste vodi u avanturu kupnje cipela
Jednom Carrie, uvijek Carrie Za 400 dolara turiste vodi u avanturu kupnje cipela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia