Večernji list - Hrvatska

Nježni mesar Kitić: Meni zakon dozvoljava da tučem policajce

Prvi hrvatski kečeri ‘zagrijali’ i otvorili borilačku priredbu

- Drazen.brajdic@vecernji.net

U borbi sam se osjećala kao zvijer i neću moći ispuniti želju svojoj majci da više ne ulazim u kavez, kazala je Sara Luzar-Smajić Dražen Brajdić Subotnja borilačka priredba održana na Zagrebačko­m Velesajmu u organizaci­ji Nokaut Fighting Championsh­ipa imala je neobičan uvod. U predigri ove zanimljive borilačke večeri nastupili su Prvi hrvatski kečeri, družina koja se bavi insceniran­im borbama kao i njihovi američki uzori pa je to poslužilo kao zabavno zagrijavan­je za ono što je bila prava makljaža.

Zabavna uvertira

Najprije je borac koji se prozvao Hardcore Stevom stolicom premlatio Hansa Grosea, a onda je izvjesni Frozen Fire, doduše uz pomoć jedne dame, to isto učinio s Kaiserom Subanoviće­m. Tijekom tih koreografi­ranih borbi bilo je i prostačenj­a i akrobatski­h bacanja, a za publiku koja je došla na ovo događanje to je bila zabavna uvertira onome što slijedi. A već u drugoj borbi večeri tukle su se dvije dame, pri čemu je Sara Luzar-Smajić iz Komoda sudačkim prekidom pobijedila Antoniju Golubić iz Ban Teama. Zasjela je Sara na prsa Antoniji, u takozvanu “mount” poziciju, i mlatila protivnicu dok sudac nije rekao dosta. – Imala sam u tim trenucima još veću navalu adrenalina nego na treningu. Mislila sam da ću se prepasti, no upila sam svu energiju publike i osjećala sam se kao zvijer – objasnila je Sara i priznala da njena majka zbog toga nije sretna: – Mama mi nakon borbe niti riječi nije rekla, samo me zagrlila. Nada da više neću ući u kavez, no ja joj tu želju neću moći ispuniti. Sara je srčana 22-godišnjaki­nja koja radi u osiguranju Francuskog veleposlan­stva, a zanimljivo je da je njezin trener Igor Kolakušić već godinama radi u osiguranju Američkog veleposlan­stva.

Suci presudili policajcu

Sigurnosni­m tipom posla bavi se i Tigo Giljević, interventn­i policajac iz Zagreba koji, po sucima, u borbi večeri nije uspio osigurati sebi pobjedu nad Anđelkom Kitićem. – Tigo je viši borac od mene, bilo ima duže ruke i bolje boksa. S njim u boksu kratio sam distancu i nastojao ga rušiti – objasnio je Kitić. Bilo kako bilo, isplao je da je u toj borbi “Nježni mesa” bio bolji od čuvara reda. – Ne znam tko mi je dao taj nadimak jer ja jesam mesar, ali nisam nježan, osim prema ženama. Ovo mi je već drugi policajac kojeg sam pobijedio pa se mogu pohvaliti da smijem tući policajce, a da mi zakon to dopušta – kazao je Anđelko, kojemu je ovo bila 20. borba u karijeri (i 10. pobjeda).

 ??  ?? Na Velesajmu je u organizaci­ji Nokaut Fighting Championsh­ipa
mnogo jakih i zanimljivi­h okršaja u kavezu, poput ovoga na slici
Na Velesajmu je u organizaci­ji Nokaut Fighting Championsh­ipa mnogo jakih i zanimljivi­h okršaja u kavezu, poput ovoga na slici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia