Večernji list - Hrvatska

Vrijede 317,2 milijuna eura, a bore se za dodatne kvalifikac­ije...

- Katarina Kušec sport@vecernji.net

Pobjeda u Kijevu Hrvatsku sigurno vodi u dodatne kvalifikac­ije za Svjetsko prvenstvo, remijem bi se samo zakomplici­rale stvari

Matematika je u zadnje vrijeme najdraži predmet vatrenih iako su reprezenta­tivci nakon utakmice protiv Finske sat vremena ostali u svlačionic­i, gdje kažu da nisu ništa razgovaral­i. E pa vjerojatno je svatko u glavi kalkulirao što im treba da bi ostali u borbi za tu famoznu Rusiju. Utakmica protiv Ukrajine posljednja im je infuzija koju mogu primiti jer odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo opasno im visi.

Pobjeda u Kijevu je imperativ

Direktan plasman gotovo je nemoguć jer tada bi vatreni morali dobiti Ukrajinu u Kijevu, a Island ne bi smio svladati Kosovo u Reykjaviku. Od tog scenarija vjerojatno neće biti ništa tako da će Hrvatska svoju kartu za Rusiju morati izboriti ‘okolnim’ putem. Drugo mjesto u skupini ipak je najrealnij­e, a za to bi Dalićevim momcima mogao biti dovoljan i remi s Ukrajinom. No, i u tom slučaju mogli bi ostati bez play-offa ako budu najslabiji na ljestvici dru- goplasiran­ih reprezenta­cija jer od devet drugoplasi­ranih, samo najgora neće u dodatne kvalifikac­ije. Uglavnom, jedino pobjeda u Kijevu Hrvatsku vodi u play-off. Remi samo nosi dodatne komplikaci­je jer tada bi se moralo poklopiti još nekoliko stvari. U prvoj opciji Škotska mora remizirati u Sloveniji i Slovačka kod kuće ne smije dobiti Maltu. Ili, u drugoj opciji, Wales i Republika Irska obvezno moraju odigrati neriješeno. Koja god situacija da završi, moramo čekati posljednji zvižduk na Olimpijsko­m stadionu u Kijevu jer dovoljno smo veliki da u obećanja više ne vjerujemo.

Daleko su od igre s Eura

– Pokušat ćemo se pribrati i odigrati mušku utakmicu pa izboriti dodatne kvalifikac­ije. Moramo se vratiti na igru s Eura i tu atmosferu – rekao je Domagoj Vida nakon ‘utakmice’ na Rujevici. A teško da će jedna od najvrednij­ih momčadi kvalifikac­ija (317,2 milijuna eura) ovakvim izvedbama vratiti igru iz Francuske. Uz malo sreće mogu jedino vratiti propuštene prilike pa čekati ždrijeb play-offa, koji će biti 17. listopada. Prve bi se utakmice trebale igrati od 9., 10. i 11. studenog, a uzvrati 12., 13. i 14. Ako i dođu to toga, vatreni se možda do SP-a sjete kako se i zašto igra nogomet.

 ??  ?? Luki Modriću nije svejedno jer je remi s Finskom zakomplici­rao stvari
Luki Modriću nije svejedno jer je remi s Finskom zakomplici­rao stvari
 ??  ?? Domagoj Vida je optimistič­an uoči Ukrajine, ali zna da će biti teško
Domagoj Vida je optimistič­an uoči Ukrajine, ali zna da će biti teško

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia