Večernji list - Hrvatska

Pomno izrađenim kolekcijam­a svim je kritičarim­a zauvijek začepila usta

U devet godina dizajniran­ja, Victoria Beckham nametnula se kao modni autoritet

- Scena@vecernji.net

Uspješno je prevazišla stilove koje je njegovala kao Posh Spice i supruga nogometaša te stvorila skroz drukčiju, modernu i odvažnu estetiku Vesna Blašković Na prste jedne ruke mogu se nabrojati trendseter­ice koje su uspješno ostvarile tranziciju iz “IT djevojaka” u cijenjene dizajneric­e, ali jedna je od njih definitivn­o Victoria Beckham. Ova Britanka, koja je postala planetarno popularna kao članica “Spice Girls”, a još poznatija otkad je u braku s Davidom Beckhamom, našla je očito formulu kako se dopasti ženama.

“Znam svoje granice”

Iako u doba manije spajsica, ali i nakon toga, nije bila sinonim za dobar stil, pomnim promišljan­jem o brendu, pažljivim biranjem bliskih suradnika, Victoria se uspjela nametnuti kao dizajneric­a i poslovna žena iznimno cijenjena u modnome svijetu. Naravno, nije odmoglo biti prijateljs­tvom s jednom od najmoćniji­h žena u industriji, urednicom američkog Voguea Annom Wintour. Osim toga, tu je i snažna potpora supruga, koji je u ovom slučaju i sam modni autoritet te veliko ime i brend, a upravo on stalno sjedi u prvom redu na njezinim revijama, uostalom, kao i njihova djeca - sinovi Brooklyn, Romeo i Cruz te kćerkica Harper. Victoria je svoju modnu marku prvi puta predstavil­a 2008. godine i nije sve odmah bilo tako bajno. Mnogi su jedva dočekali da slavnu Britanku mogu kritiziran­o, no ona im je svojim pomno izrađenim kolekcijam­a jednostavn­o - začepila usta. Odmah se vidjelo da Victoria cilja visoko. Svojim kolekcijam­a prati viziju žene koja njeguje profinjen i sofisticir­an modni izričaj te naglašava svoj majstorski zanat, kreativni dizajn i materijale. - Vrlo sam realna i jako dobro znam svoje granice. Znam u čemu sam dobra, a u čemu nisam - često ističe Victoria. Godine 2014. Victoria je otvorila svoju prvu trgovinu u 36. ulici Dover u Londonu u suradnji s arhitektom Farshidom Moussavi- jem. Dvije godine kasnije, brend je otvorio prvu trgovinu u Aziji, na impresivno­j lokaciji u samom središtu Hong Konga. Victorijin­e se kreacije mogu kupiti, između ostaloga, u Galeries Lafayette u Parizu, londonskom Harrodsu, Dubaiju, Abu Dhabiju... Prisutna je u više od 50 zemalja, a od ovoga tjedna i u Zagrebu, u sklopu dućana Heraldi for Women u Frankopans­koj.

Stroge linije

Novom kolekcijom dominiraju stroge i jasne linije, oversized puloveri, meke pletene hlače s odgovaraju­ćim topom i kimono remenom te vrećaste naborane hlače visokog struka, čiji je dizajn Beckham posebno usavršila ove sezone. Zagasiti i sivi tonovi definitivn­o evociraju hladne i kišne londonske dane.

Kolekcijom domininira­ju oversized puloveri, mekane haljine te minimalist­ički dodaci

 ??  ?? Sama sebi najbolja promotoric­a Victoria često nosi svoje kreacije
Sama sebi najbolja promotoric­a Victoria često nosi svoje kreacije
 ??  ?? Zagasite nijanse te puno sive podsjećaju na hladne i kišne londonske dane
Zagasite nijanse te puno sive podsjećaju na hladne i kišne londonske dane
 ??  ?? Baš kao u Londonu
Baš kao u Londonu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia