Večernji list - Hrvatska

Prvi smo isprobali Erdem za H&M

- Scena@vecernji.net

Naša je novinarka prva u Hrvaskoj isprobala komade najščekiva­nije modne kolekcije godine, koja u dućane dolazi 2. studenoga Iva Kordić Svake godine švedski modni gigant H&M predstavi nam suradnju s nekim dizajnersk­im brendom. Nakon dizajnersk­ih imena poput Karla Lagerfelda, Isabel Marant, Anne Dello Russo, Lanvina, Balmaina i prošlogodi­šnjeg Kenza zbog kojih su stvarali redovi ispred trgovina, ali i vladala pomutnja u trgovinama, došao je red na kanadsko-turskog dizajnera Erdema Moralioglu­ioma koji je do sad odbijao gotovo svaku suradnju.

Paprene cijene

Međutim, H&M je odabrao jer je želio isprobati nešto drugačije: reinterpre­tirao je odjevne komade iz svojih najpopular­nijih kolekcija za žene, a ujedno i prvi put predstavio kolekciju za muškarce. Zaštitni znak suradnje su romantični uzorci, ženstveni krojevi i čipka, a Erdemov se potpis ističe kroz cvjetne printeve, kao i kroz dizajnerov­u želju da ovi komadi budu jednako nosivi za 10 godina, kao što su sad. Kolekcija u trgovine dolazi 2. studenog, a sastavljen­a je od bluza i haljina, sakoa i hlača te kaputa i cipela, ali i upečatljiv­ih modnih dodataka poput torbica, marama te raskošnih naušnica. Cijene pojedinih odjevnih predmeta kreću se od 30 eura, koliko je potrebno izdvojiti za maramu ili čarape pa sve do 300 eura, koliko će zaljubljen­ice u modu izdvojiti ako požele elegantnu haljinu. Za službeni look bio je zadužen fotograf Michal Pudelka, a mi smo isprobali kako se odjevni komadi uklapaju u kombinacij­e osmišljene za ležerne prilike poput kave s prijatelji­cama ili one formalnije poput odlaska na posao ili u večernji izlazak. “Pidžama look”, koji smo i sami isprobali, idealan je za opušteno druženje, dok su slip on tenisice savršene za jurnjavu po gradu. Spajanje različitih uzoraka dugo je vremena dopušteno, a cvjetni uzorci kombinacij­i su pružili romantičan karakter.

Vječni leopard

Ako želite s posla produžiti u noćni izlazak, elegantne su haljine pravi izbor, a one floralnog printa s čipkastim detaljima dobra su ideja jer su dovoljno formalne za posao, a dovoljno otkačene za večernje druženje. Hladniji dani zahtijevaj­u i toplije komade, a uzorak leoparda ne silazi s modnog trona najpopular­nijih, kao ni glomazne čizme koje su dobra rokerska protuteža nježnijim krojevima.

 ??  ?? Leopard bunda, cvjetna haljina i vojničke čizme - za druženje nakon posla
Leopard bunda, cvjetna haljina i vojničke čizme - za druženje nakon posla
 ??  ?? Ivi se kolekcija jako svidjela, a favoriti su joj “pidžama” i duga cvjetna haljina
Ivi se kolekcija jako svidjela, a favoriti su joj “pidžama” i duga cvjetna haljina
 ??  ??
 ??  ?? “Pidžama look” za kavu s prijatelji­cama, a “statement” kaput za večernji izlazak
“Pidžama look” za kavu s prijatelji­cama, a “statement” kaput za večernji izlazak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia