Večernji list - Hrvatska

Istra šokirala Keka i uzela Rijeci tri boda, gosti ljutiti na suca

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Rijeci je poništen gol Pavićića zbog spornog zaleđa, a gosti su bili i jako ljutiti jer Batinić nije dosudio 11-erac kada je lopta pogodila Kokorovića Nogometaši Rijeke neočekivan­o su prosuli bodove protiv Istre 1961 u 12. kolu Prve HNL. Na Aldo Drosini završilo je 1:0 za domaćine, a strijelac je bio Puclin. Bila je Rijeka bolja veći dio utakmice, stalno je napadala Ivušićeva, no lopta u mreži nije završila. Doduše, zabila je Rijeka, i to već u 5. minuti, ali suci su pokazali na zaleđe. Situacija je bila rubna, ali čini se da je Pavičić ipak bio malo u zaleđu.

Spašavali s crte

Istra je povela u 17. minuti golom Davida Puclina nakon što je Ofosu probio Vešovića i servirao mu loptu na desetak metara. Veznjak domaćih nije imao problema pri realizacij­i, Sluga je ostao nemoćan. Najbolju šansu za izjednačen­je u prvom poluvremen­u imala je Rijeka u 45. minuti, no lopta je poslije Vešovićeva udarca prošla tik uz desnu vratnicu. Rijeka je silovito ušla u nastavak. Pucao je Josip Mišić iz slobodnjak­a i lopta je odsjela na prečki. A u 56. minuti Rijeka je propustila dva zicera u pet sekundi. Prvo je Črnic ušao u zicer, sjajno je to skinuo Ivušić, a u nastavku napada Gavranović je pucao glavom, ali branič Istre Čuljak očistio s crte. A u 65. minuti dogodila se jako dvojbena situacija u šesnaester­cu Istre. Gavranović je pucao, Kokorović blokirao rukom iz neposredne blizine. Istina, nije imao gdje s rukom, no lopta bi išla u gol! Batinić ne bi pogriješio da je svirao jedanaeste­rac. Ali nije., što je jako razbjesnil­o igrače Rijeke. A trener gostiju poludio je na Batinića kada je u 73. minuti pokazao žuti karton Elezu, koji mu je ujedno i suspendira­jući za derbi utakmicu sljedećeg kola protiv Osijeka.

Dvije minute bez vratara

Do kraja su Riječani pokušavali, ali gol domaćina nisu uspjeli pogoditi (spašavali su domaćini izbijanjem lopte s crte), te su tako izgubili tri boda od dojučerašn­jeg fenjeraša HNL-a. Zanimljivo, Istra je zadnjih dvije minute nadoknade zbog drugog žutog kartona ostala bez vratara Ivušića, pa je na golu bio Mitrevski. Rijeka do jučer već 17 utakmica nije znala za poraz od pulskog sastava, u tom periodu bijeli su upisali četrnaest pobjeda i samo tri remija. Nadamo se da će nogometaši Istre nakon ove značajne pobjede konačno dobiti plaću. To zadovoljst­vo njihov američki vlasnik nije im pružio već šest mjeseci. Inače, Kek je malo iznenadio početnim sastavom - Hebera je ostavio na klupi, umjesto Kvržića svoje je mjesto u prvih 11 našao Črnic, a od prve minute je krenuo i Pavičić. Vjerojatno je trener bijelih želio sačuvati neke igrače za dvoboj Europske lige u četvrtak kod Austrije iz Beča.

RASTE NOVI VAL: Mlada reprezenta­cija među pet je najvrednij­ih u svom uzrastu, Brekalo kaže: Cilj su nam i Igre u Tokiju 2020., ne samo Euro u Italiji i San Marinu

 ??  ?? Kek je bio ljutit, Rijeka je izgubila od Istre prvi put nakon 17 utakmica
Kek je bio ljutit, Rijeka je izgubila od Istre prvi put nakon 17 utakmica
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia