Večernji list - Hrvatska

Sukno zbog srca pauzira dva mjeseca

Nakon redovitog liječničko­g pregleda u klubu poslan je na detaljnije pretrage

- Katarina Kušec

– Cijeli klub je uz Sandra, sigurni smo da će veliki sportaš uspješno proći kroz ovo teško razdoblje – kažu u talijansko­m Pro Reccu sport@vecernji.net Rutinski pregled pred početak talijansko­g vaterpolsk­og prvenstva nije baš prošao rutinski za Sandra Sukna. Svi igrači Pro Recca trebali su iz ambulanti izaći spremni za nastavak nove sezone, ali izašli su desetkovan­i.

Ima podršku kluba

Naime, utvrđeno je da talijanski Dubrovčani­n ima određenih srčanih problema, koji očito nisu zanemarivi jer u bazenu neće biti nekoliko mjeseci. Ne pada ta vijest teško samo Sandru i Pro Reccu, i hrvatska reprezenta­cija čeka svog kapetana. Talijanski mediji javljaju kako je Sukno nakon dijagnoze otišao u Milano na pregled kod glasovitog stručnjaka i jednog od najboljih liječnika za sport u Italiji, doktora Paola Zeppillija s kojim je potom porazgovar­ao, a zaključili su kako bi odmor bio najpametni­je rješenje pa mu ga je i savjetovao. Nakon cijele “zbrke”, iz Suknova kluba poslali su priopćenje u kojemu stoji: “Rezultati kardiološk­ih testiranja prije početka sezone zahtijeval­i su daljnje pretrage. Sukno je zbog toga posjetio doktora Paola Zeppillija koji mu je odredio dva mjeseca odmora prije nastavka napora. Cijeli klub je uz Sandra, sigurni smo da će veliki sportaš uspješno proći kroz ovo teško razdoblje” – kratko se oglasio moćni talijanski klub koji će početak dočekati bez svoje zvijezde. Kapetan i najbolji igrač Hrvatske, s kojom je osvojio europsko, svjetsko i olimpijsko zlato tako će sada morati privremeno prekinuti s igranjem vaterpola. Bit će mu to svojevrsna pauza nakon što je ovo ljeto predvodio hrvatsku reprezenta­ciju do zlata na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Ljetos je bio ozlijeđen

Početkom lipnja na pripremama u SAD-u Sukno je slomio prst na pucačkoj, desnoj ruci zbog čega je bio upitan i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu, ali na koncu je Dubrovčani­n stisnuo zube i odlučio riskirati iako je svima, pa i njemu, bilo jasno da ipak nije bio sto posto spreman. Ali ondje je bio najbolji, osim što je bio proglašen za najboljeg igrača finalne utakmice natjecanja, prije završetka finala bio je uvršten u idealnu postavu Svjetskog prvenstva. No, ovi problemi sa srcem nisu zanemarivi. Tako da zube ne bi trebao, a i neće stiskati. Riješit će sve prije nego se ponovno vrati u bazen.

 ??  ?? Sandro Sukno s Hrvatskom je ovog ljeta postao svjetski prvak u vaterpolu
Sandro Sukno s Hrvatskom je ovog ljeta postao svjetski prvak u vaterpolu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia