Večernji list - Hrvatska

Olmo: Nikakva politika, samo Hajduk

Lakše će Dani Olmo eskivirati stopere Hajduka nego djecu u školi u Brestju

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Hajduk i Rijeka na određeni su način finalne utakmice ovog dijela sezone, možemo napraviti veliki korak prema jesenskom naslovu Teško da Dani Olmo, s obzirom na svojih 19 godina, može pojmiti kakva je jagma vladala za Beatlesima, ali slično je ludilo i euforiju mogao osjetiti kad je jučer posjetio Osnovnu školu Brestje. On i Bojan Knežević više su se umorili od potpisivan­ja bilježnica, tenisica, majica i fotografir­anja negoli na podužem treningu koji su prije toga odradili s trenerom Marijem Cvitanović­em kao pripremu za veliki subotnji derbi (19 sati) s Hajdukom u Splitu. A lakše će Olmo eskivirati stopere Hajduka u subotu na Poljudu negoli brojnu djecu u Brestju koja su ga “napala” i zbog kojih mnogo duže od planiranog nije mogao otići iz te škole.

U Brestju kao u Barceloni

Možda mu tako bude kad se jednog dana vrati u Barcelonu. – Možda, haha – uz smiješak će mladi igrač Dinama koji je u Maksimir došao iz Barcelone, kao kapetan mlade španjolske vrste, kao velika nada nogometne škole Barcelone. Shvatili su u Barceloni da ga nisu smjeli pustiti, nudili su Dinamu i novac za povratak, želio ga je i Arsenal, ali Dani Olmo ostao je u Dinamu te ove sezone dobiva pravu priliku i odlično je koristi, zabio je četiri pogotka, stalno igra. – I osjećam se jako dobro, borio sam se za svoje mjesto, ali znam da mi nije “cementiran­o” tako da se i dalje borim. Zadovoljan sam startom, svojim igrama, ali vidim u svlačionic­i veliku konkurenci­ju tako da se ne smijem opustiti ni sada kada puno igram. Možda mu je u proboj u Dinamovih standardni­h 11 pomogao i odlazak Juniora Fernandesa pa slabija forma i ozljeda Ante Ćorića. – Imamo i dalje puno kvalitetni­h igrača, svi mogu igrati. Nisam se obazirao na svoj rad ni kad je Junior bio ovdje. Kad je Ante bio zdrav, radio sam najbolje što sam mogao, nije se u tom radu ništa promijenil­o ni sada kad njih nije bilo – kaže Olmo. Dinamo je drugi put ove sezone remizirao protiv Osijeka, prošlog je vikenda propustio priliku da pobjegne Rijeci na sedam bodova. – Žao mi je, nismo sretni s tim remijem. Nije dobro počela ta utakmica, kad primiš gol, nije se lako vratiti koliko god smo pokušavali, ali bar smo u zadnjim sekundama uspjeli doći do tog boda i zato smo mu se tako veselili, znali smo koliko smo željeli uspjeti i koliko smo se borili. Rijeka je izgubila u Puli, povećali smo prednost, ali mi gledamo samo sebe. Nakon Osijeka, plave čeka novi derbi, u subotu u 19 sati plavi igraju u Splitu protiv Hajduka. – Spremni smo i za tu utakmicu, želimo nova tri boda. Atmosfera na Poljudu? Vjerovali ili ne, to je i naš veliki adut. Pa mi volimo pravu atmosferu, osobno volim igrati kad je oko mene veliki pritisak, tako da se nadam punom stadionu. Nakon Hajduka slijedi nam Rijeka i u te dvije utakmice koje su na određeni način finale ovog dijela polusezone možemo napraviti veliki posao, to nam je i cilj. Zato mi je još više žao što nismo pobijedili Osijek, s tri pobjede u tri derbija napravili bismo veliki korak barem prema jesenskom naslovu prvaka. Ali, pustimo sad Rijeku, ima vremena za nju, sad nam je važan samo Hajduk koji je dobar i mogla bi to biti odlična utakmica – rekao nam je Olmo na engleskom jeziku, a kad

Neću o Kataloniji ni o politici reći nijednu jedinu riječ – kaže Dani Olmo

ne bi mogao pronaći pravu riječ, onda bi si pomogao hrvatskim. Dani Olmo uživa u Zagrebu i Dinamu, pogotovu sad kad je dobio pravu priliku, kad je tu priliku i ugrabio. Vjerujemo da je proteklih tjedana pratio što se događa u Barceloni, gradu u kojem je igrao, a i njegova rodna Terrassa grad je u Kataloniji. Bilo je tamo mnogo problema zbog referendum­a o katalonsko­j samostalno­sti i još se ne vidi pravi rasplet te krize.

Nogomet, a ne referendum

– Ne bih o tome, ne želim govoriti ni o tim događajima ni o politici uopće. Tamo su vam obitelj i prijatelji, je li netko ozlijeđen u neredima kojih je zbog referendum­a bilo na ulicama Barcelone? – Nije, ali kako sam rekao, ne želim nijednu riječ reći o svemu tome, zanima me samo nogomet – zaključio je Dani Olmo.

Pritisak Poljuda naš je adut, pa mi volimo takvu atmosferu – kaže mladi Španjolac

 ?? DAVOR JAVOROVIĆ(PIXSELL ?? Soudani i Dani Olmo opasni su ofenzivci koji će prijetiti i Hajduku na Poljudu
DAVOR JAVOROVIĆ(PIXSELL Soudani i Dani Olmo opasni su ofenzivci koji će prijetiti i Hajduku na Poljudu
 ?? STANZL/PIXSELL LUKA ?? Debitirao je Olmo 2. kolovoza 2014. za drugu momčad protiv Segeste kod Sretana Ćuka
STANZL/PIXSELL LUKA Debitirao je Olmo 2. kolovoza 2014. za drugu momčad protiv Segeste kod Sretana Ćuka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia