Večernji list - Hrvatska

Izdao sam album za riblje restorane

- samir.mila@vecernji.net Samir Milla ZAGREB

Huljić je prošlog tjedna izdao novi album svog Madre Badessa projekta, a već kreće na turneju po Kini s Maksimom Mrvicom Gost ovotjedne Semiotike je Tonči Huljić, koji je prošlog tjedna u predstavio novi album “Tipo Primitivo/Piano Primitivo”. Od Tončija smo saznali više o ovom dvostrukom cd-u s grupom Madre Badessa, ali i o planovima s Maksimom Mrvicom, novim mjuziklima te ima li šanse da se napravi koncert sa svim pjevačicam­a Magazina.

Dvostruki CD s 25 pjesama

– Izdao sam dvostruki CD s 25 pjesama, ne zbog nekog pretjerano­g samoljublj­a, nego jer je jedan CD sa standardni­m aranžmanim­a, a drugi je potreba da se pjesme donesu u najintimni­jem izdanju zato što mi pjesme najbolje zvuče kad ih napišem i prvi put odsviram na klaviru – priča nam Huljić, koji je taj drugi CD i nazvao “Muzika za riblje restorane” jer podsjeća na klavirske obrade kakve se izvode u takvim restoranim­a. – Ova glazba nikom ne bi napravila karijeru, a ja je volim. Na kraju je i to upalilo pa se svidjelo ljudima. U kombinacij­i sa čudnim glasom i pristupom te mojim background­om, to je ispalo dobro. Na kraju se to svidjelo i ljudima u Engleskoj – kaže Huljić Osim za sebe, Huljić je nedavno napisao i dvije nove pjesme za Maksima Mrvicu, koji uskoro kreće na turneju po Kini. – Ponosni smo na te pjesme koje su ispale odlične u pratnji simfonijsk­og orkestra. To jako volim raditi. Inače sam skloniji instrument­alnim pjesmama jer mi tekstovi oduzimaju puno vremena – dodao je Tonči.

Mjuzikl kao obiteljski projekt

Huljić je ponosan i na mjuzikl “Pacijenti” koji je odigran već 10 puta. Nastavit će se i uspješna suradnja s Mirom Gavranom koji je napisao libreto za ovaj mjuzikl. – U glavi sam počeo “čačkati” neke note. Na “Pacijentim­a” smo probili led i vidjeli koje su manjkavost­i posla. Tu su silni porezi koji se plaćaju. Preko 50 posto honorara po novim porezima odlazi na poreze. Ne možemo tako raditi. Altruizam ima granice – kaže Huljić te otkriva kako je u pripremi monomjuzik­l s Igorom Barberićem. Tu je uključio i sina Ivana i kći Hanu pa će taj kabare biti svojevrsni obiteljski projekt Huljićevih. Jedna od vječnih tema je i okupljanje svih pjevačica Magazina. Do toga, kaže Huljić, ipak neće doći. – To se stalno priča, ali to su pričali svi osim mene. To bi bilo interesant­no, ali ja ne živim u prošlosti, nego u sadašnjost­i i još uvijek maštam o budućnosti. Ne znam na što bi to sličilo jer svako vrijeme je nosilo svoj stil. Svaka nova pjevačica u Magazinu donosila je svoju energiju i stil – zaključio je Huljić.

Ponosni smo na pjesme koje sam radio za Maksima Mrvicu. Inače sam skloniji instrument­alnim pjesmama Ne živim u prošlosti, nego u sadašnjost­i. Stoga je nemoguće da ću ikad okupiti sve pjevačice Magazina na jednom koncertu

 ??  ??
 ??  ?? Kompletan intervju s Tončijem Huljićem pogledajte na www.vecernji. hr, ili skenirajte gornji kod
Kompletan intervju s Tončijem Huljićem pogledajte na www.vecernji. hr, ili skenirajte gornji kod
 ??  ?? Hit u Engleskoj Englezi su se zainteresi­rali za glazbu koju radim, samo im je malo čudan jezik, otkrio nam je Huljić
Hit u Engleskoj Englezi su se zainteresi­rali za glazbu koju radim, samo im je malo čudan jezik, otkrio nam je Huljić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia