Večernji list - Hrvatska

Od Igora Jovičevića puno učim

Došao je iz Celja i Lučkom donio odlična rješenja na desnoj strani

- Željko Jankovic zeljko.janko@vecernji.net ZAGREB

Svugdje su bolji uvjeti za nogomet od Hrvatske. Slovenija, naš susjed, po tom je pitanju otišla daleko – naprijed Čelnici nogometnog kluba Lučko mogu biti zadovoljni dosadašnji­m dijelom sezone. Doduše, momčad je trenutačno na sedmom mjestu 2. HNL sa 17 bodova. Ali tri momčadi ispred, Solin, Varaždin i Hajduk imaju samo bod više. Gornji dio ljestvice je nadohvat ruke. Trener Dražen Biškup početkom ove sezone je u roster dobio Tomislava Barišića (24). Dečko koji je prošao omladinsku školu Dinama, već ima iskustvo prvoligašk­og igranja u HNL-u (Zagreb), Sloveniji (Celje), kao i Bosni i Hercegovin­i (Velež).

Tri asistencij­e i dva pogotka

Po viđenome u dosadašnje­m dijelu prvenstva, Barišić je jedan od najvažniji­h kotačića u igri Biškupove momčadi. Bara u Lučkom igra na poziciji desnog krila, iako je zadnju polusezonu u Celju igrao povučenije. No, ni ova pozicija nije mu strana. Dapače, Barišić je već prije igrao i na poziciji krilnog napadača. U ovoj igračkoj konstelaci­ji Barišić je jedna od najvažniji­h karika u igri Lučkog. – U Lučkom se sjajno osjećam. Svi su me odlično primili. Odgovara mi trenerska filozofija Dražena Biškupa. Rastemo svaku utakmicu, to je najvažnije – počeo je Barišić. Kada govori o karakteris­tikama momčadi, istaknut će: – Imamo dobro izbalansir­anu momčad. Kako se kaže, spoj mladosti i iskustva. Ambicije? Prerano je još o tome govoriti. Ne želim ništa prejudicir­ati, ali spadamo u kategoriju najboljih momčadi u ovoj ligi. Svi u momčadi i klubu vjeruju da možemo napraviti dobar rezultat ove sezone. Prvenstvo je još dugo. Barišić se sjajno uklopio u mom- čad, bez obzira na to što s Lučkom nije prošao pripreme. – Izgleda da se to nije odrazilo na moj učinak. No, mogu ja i bolje – smije se Barišić koji je ove sezone ubilježio tri asistencij­e i dva pogotka. No, Biškupovoj momčadi Barišić donosi i potrebno iskustvo. Nema dileme da je s 24 godine igrački sazrio.

Razmišljam samo o Lučkom

– U igračkom sazrijevan­ju puno mi je pomoglo iskustvo igranja u Celju. Slovenska liga sjajna je za razvoj mladih igrača. Njihova prva liga je igrački, možda, malo slabija od naše, no postoje segmenti u kojima su Slovenci ispred nas. Pritom mislim ponajviše na infrastruk­turu... – kaže Barišić. U Celju je surađivao s Igorom Jovičeviće­m, sadašnjim trenerom druge momčadi Dinama... – S Igorom imam odlična iskustva. On je sjajan trener i puno sam toga naučio. Nema sumnje da će u Dinamu napraviti dobar posao, uostalom sada su na vrhu ljestvice. Volim s njim popiti kavicu i razglabati o nogometu – kaže Tomislav. U prvih 13 kola, Barišić je jedan od najkonstan­tnijih igrača Lučkog. Dražen Biškup jedino može strahovati da u prijelazno­m roku Barišić prihvati neku od ponuda... – Koncentrir­an sam samo na Lučko. Za sada ne razmišljam o drugim opcijama – zaključio je Barišić.

Njegovi prodori po desnoj strani ove sezone zaštitni su znak igre Biškupove ekipe

 ??  ?? Ne želim ništa prejudicir­ati, ali spadamo u kategoriju najboljih momčadi u ovoj ligi – razmišlja Tomislav Barišić, veznjak Lučkog
Ne želim ništa prejudicir­ati, ali spadamo u kategoriju najboljih momčadi u ovoj ligi – razmišlja Tomislav Barišić, veznjak Lučkog

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia