Večernji list - Hrvatska

Kek je veliki profesiona­lac, tu mi je odlično

Nema panike, jer i kad gubimo igramo i stvaramo prilike

- Mladen Miletić

– Dosta mi je samopouzda­nja dalo što sam na San Siru krenuo od prve minute. Zna se što je Milan, to je bilo lijepo iskustvo – kaže Pavičić mladen.miletic@vecernji.net Za Domagoja Pavičića (23) subotnji derbi Dinama i Rijeke bit će poseban. Sa svojim novim klubom gostuje u Maksimiru, igrat će protiv kluba u kojem je odrastao i s kojim je lani upravo od Rijeke izgubio utrku za naslov. Njegov je dolazak na Rujevicu posljednji dan prijelazno­g roka prošao pomalo u sjeni priče o Gavranović­u, ali Pavičiću nije dugo trebalo da se privikne i razmaše, pa je u posljednje vrijeme, kad Rijeka bilježi promjenlji­ve rezultate, bio među najboljima u sastavu, upravo uz Gavranović­a. – Doista sam zadovoljan što sam u Rijeci, dečki su me odlično primili. Neke sam poznavao i prije, iz reprezenta­cije, Lokomotive... Prošle sezone borili ste se protiv njih, sad se borite s njima – za iste ciljeve. Malo neobično...

U dobroj je formi

– Malo jest neobično, ali mi smo profesiona­lci, moramo se prilagodit­i. Dojam je da ste se razigrali u odnosu na dane u Dinamu, asistirali ste u zadnje dvije utakmice, protiv Austrije u Beču i Osijeka, a u Puli ste i zabili gol, ali je neopravdan­o poništen. Što je ključno za vaše dobre igre? – Ključno je to što sam dobio priliku da igram. Vratilo mi se samopouzda­nje, stigle su i neke asistencij­e. Baš osjećam da sam u dobroj formi. Žao mi je zbog poništenog­a gola u Puli, ali dobro, idemo dalje... Dosta mi je samopouzda­nja dalo što sam na San Siru igrao od prve minute. Zna se što je Milan, to je bilo lijepo iskustvo. Igrate nešto bliže vratima nego u Dinamu, odgovaraju li vam nova pozicija i uloga?

Ne razmišlja o reprezenta­ciji

– Mogu reći da mi odgovara da sam gotovo polušpica, puno sam bliže golu, mogu više igrati jedan na jednoga, asistirati... U Dinamu ste promijenil­i više trenera, u Rijeci radite s Kekom. Kakav je dojam o šefu? – Pa nakon ova dva mjeseca mogu reći da je odlično, vrhunski je profesiona­lac. Svaki je trening dobar, kad se radi onda se radi, ali ima i zafrkancij­e. Vjerujete li da bi vas dobre igre u Rijeci mogle primaknuti reprezenta­ciji, u kojoj je sad vaš suigrač Bradarić, ili nekom inozemnom transferu? – Naravno da je reprezenta­cija san svih koji igraju nogomet, ali sad se time neću opterećiva­ti. Vjerujete li da kao momčad možete nadjačati probleme u koje ste upali zbog teškog ritma, ući u neku seriju pobjeda? – Apsolutno. Mi i ne igramo loše. Dogodila su se ta dva poraza, ali u igri protiv Istre smo imali brdo šansi, 20 udaraca na gol, protiv Osijeka smo poveli, mislim da smo nesretno izgubili. To je nogomet, siguran sam da će nam se vratiti.

Prijatelja imam dosta, ali ipak sam najbolji s Mikulićem s kojim sam prošao sve uzraste

Kako ste doživjeli Rijeku kao klub? Je li pritisak manji? – Mogu reći da je ozračje u klubu vrlo opušteno, pozitivno, od navijača nadalje, doista sam zadovoljan. Organizaci­jski Rijeka ne zaostaje za Dinamom, igrači imaju vrhunske uvjete kao i u Maksimiru. U subotu ćete vidjeti stare suigrače i prijatelje. Uz koga ste posebno vezani? – Prijatelja imam dosta, ali ipak sam najbolji s Mikulićem (treći vratar, nap. a.) s kojim sam prošao sve uzraste. Čujemo se, razmijenim­o poruke. Na primjedbu novinara uoči derbija u Splitu izjavili ste da Rijeka već 20 utakmica nije izgubila od Hajduka te da neće ni sada, što je oduševilo trenera Keka, a i pogodili ste. Kakva vam je sad prognoza uoči subote? – Pa mislim da nešto slično i sada možemo ponoviti. Moramo biti optimistič­ni. Naravno, bit će to teška utakmica, igramo protiv Dinama. Samopouzda­nje nam nakon poraza od Osijeka nije poljuljano. Kako vam je živjeti na moru? Zagrebačko ste more zamijenili Jadranskim, Jarun... – Opatijom! Ma odlično. Blizu sam centru, dođe mi cura, roditelji, ne idem ni ja daleko. Dođu me i gledati na Rujevicu – kaže Pavičić.

 ??  ?? Domagoj Pavičić dobro se snalazi u Rijecii; puni minutažu i asistira
Domagoj Pavičić dobro se snalazi u Rijecii; puni minutažu i asistira

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia