Večernji list - Hrvatska

Ako je Elez mogao doći, šepajući mogli su i drugi!

Rijeka nije dobro, valjda to sad i Mišković vidi. Matjažu Keku treba netko pomoći, i to hitno

- Mladen Miletić

da je Švicarac ozlijeđen i misle da ne igra zato što je vjerojatno budući igrač Dinama. Tvrde da liječnički pregledi nisu pokazali ozljedu, ali kako bilo, Gavranović nije konkurirao za jučerašnji veliki derbi. Izostanak Vešovića na desnom beku pokrio je Grkom Mavriasom, a svojega desnog beka, umjesto kartoniran­og Stojanović­a, na drugoj je strani Mario Cvitanović pronašao u stoperu Ameru Rrahmaniju, dok su zbog ozljede izostali Antolić, Fiolić i Matel. Zanimljivo, Cvitanović je oba svoja središnja napadača, Henriqueza i Hodžića, ostavio na klupi, a Soudanija gurnuo u vrh napada. Pomalo iznenađuju­će jer Soudani je radio strašne probleme Žuti na boku, pa se očekivalo da će plavi upravo tu tražiti svoju prednost, no Cvitanović je imao drukčiju ideju, postavio je momčad u “božićno drvce”. Prvi je put od početka zaigrao Ademi koji je i ponio kapetansku vrpcu. U borbi na sredini terena nije bilo pravih prilika sve do devete minute, kada je Rijeka i povela. Acosty je probio Sosu, odigrao u sredinu prema Gorgonu, odbijena mu se lopta vratila i lako je zabio u prazna vrata. No, onda je uslijedila konzultaci­ja sudaca, bilo je upitno je li riječ o zaleđu, no na kraju je konzilij sudaca odlučio priznati pogodak. Ipak, plavi su ubrzo izjednačil­i, Soudani je opet pokazao genijalnos­t i poslužio Ademija, no njegov je udarac Sluga obranio, a onda je obijenu loptu Nikola Moro pospremio u rašlje. Drugi dio prvog poluvremen­a pripao je Dinamu koji je počeo igrati bolje, mogao je preko Soudanija i do vodstva, iako je i na drugoj strani Acosty bio opasan. No, na odmor se otišlo s tih 1:1, ali već na početku nastavka opet se ukazao Soudani. Nakon udarca iz kuta Rrahmani je vratio pred vrata Rijeke, a Soudani u padu, preko glave, zabio još jedan svoj majstorski pogodak za vodstvo Dinama. Potom je Rrahmani bio blizu pogotka, pa Soudani koji je kasnije i zabio. Olmo je uzeo loptu, krasno proigrao Soudanija koji je zabio svoj drugi pogodak u ovom derbiju i natjerao tribine da skandiraju – Dinamo, Dinamo! – Veseli me reakcija publike, to nam je zadovoljst­vo više – rekao je Mario Cvitanović. Tako je Soudani u 13 ligaških utakmica protiv Rijeke zabio 13 golova te se u tome izjednačio s legendarni­m Zambatom.

Kek: Previše smo griješili

Na kraju je Dinamo zasluženo slavio i otišao na veliku prednost: – Sretan sam, ponosan i zadovoljan jer uz pobjedu mi smo od prve do zadnje minute igrali kako treba. I kad smo primili pogodak koji je splet taktičkih i nesretnih okolnosti, bio sam siguran da ćemo preokrenut­i, da ćemo se vratiti. Bio je užitak biti danas na klupi i gledati kako se igrači ponašaju i igraju – rekao je nakon utakmice trener Dinama. – Tražio sam disciplinu, promijenil­i smo sustav i neke igrače jer smo dobro skautirali Rijeku, znali smo što može i mislim da smo to dobro napravili – dodao je. Matjaž Kek nije bio od riječi: – Bila je to dosta živa utakmica u dobroj atmosferi i uz dobro suđenje u kojoj je Dinamo zasluženo pobijedio. Mi smo hrabro ušli, zabili gol, ali onda smo napravili neke greške, Dinamo je svojom individual­nom kvalitetom to iskoristio. No, ovo je kvaliteta koju imamo, trebamo je pokušati podići – kazao je Kek koji nije želio govoriti o devet bodova prednosti Dinama: – Nije nama sad to važno, moramo gledati sebe, kako podići kvalitetu. Stiže nam važna utakmica s Austrijom, važna za nas i hrvatski nogomet, vraćaju nam se Mišić i Vešović, ali moramo popraviti atmosferu koja zadnjih dana nije bila najbolja. O toj prednosti nije želio ni Mario Cvitanović. Na pitanje je li jedna ruka već na peharu, rezolutno je odgovorio: – Ne! Prvenstvo se igra od prve do posljednje utakmice, a mi želimo izgledati još bolje individual­no i kao momčad – zaključio je Cvitanović. Treba pokazati malo više muda i ne dati nikome da nas zaje .... a, da li protivnik, sudac ili netko treći - kazao je ljutiti Simon Sluga mladen.miletic@vecernji.net Dočekali su i Dinamovi igrači ovacije u Maksimiru, nagradila ih je publika za veliku partiju u kojoj su potpuno nadigrali Rijeku, praktički je razbili. Nikola Moro vratio je plave u igru nakon vodstva Rijeke sjajnim pogotkom - Ovo nam je put kako igrati. Nije nas poremetio gol Rijeke, nastavili smo s našom igrom. Na poluvremen­u smo rekli „idemo još jače sad, još ih više stisnuti“. Ovo je možda i najbolja utakmica u sezoni, bili smo stvarno agresivni. Mislite li da je riješeno prvenstvo? - Ne bih to unaprijed govorio. Nikad se ne zna.

Još nije gotovo

Je li Soudanijev pogodak presjekao utakmicu? - Imamo problem što ne možemo zabiti iz prve šanse. Jako nam je značilo što smo onda poveli po- četkom drugog poluvremen­a – rekao je Moro. Arijan Ademi bio je vrlo „kul“nakon još jedne odlične povratničk­e utakmice. - Najbolja utakmica? Mislim da jest, iako smo i u Rijeci dobro odigrali. Je li gotovo prvenstvo? - Nikad nije gotovo. Prvenstva se gube i dobivaju na malim utakmicama. Odigrali smo momčadski, od prve do zadnje minute. Soudani je iskočio, zabio dva gola, ali to je moguće samo kad igraš momčadski. Filip Benković nije imao težak posao u obrani s Puljićem budući da je Rijeka nakon vodstva bila kao prepariran­i zec. - Bila je dobra utakmica, napeta. Zaslužili smo, bili smo bolji. Istina je da djeluje da smo sada puno agresivnij­i od Rijeke, ali popravili smo sve segmente u odnosu na prošlu sezonu. Imamo plus devet, ali nismo još ni na pola sezone. Aktualni prvaci su vjerojatno dotaknuli dno krize. Rijekin vratar Simon Sluga bio je silno ljutit. - Previše se ovo ponavlja. Moramo sami sa sobom riješiti probleme jer mi sami sebe pobjeđujem­o. Dok ne riješimo te probleme među sobom nećemo ništa postići. Treba pokazati malo više muda i ne dati nikome da nas zajebava, da li protivnik, sudac ili netko treći. Trebamo se više naljutiti.

Moramo se sabrati

Kapetan Mate Maleš pokušao je primiriti stvari: - Stalno iste stvari, valjda je to sport, život. Previše smo utakmica izgubili. Moramo u klubu svi skupa sjesti i vidjeti zašto se ovo događa. Igrači koji fale, fale puno, ali ne možemo u tome tražiti alibi. Koliko utječu na momčad stvari tipa da dan prije derbija ostanete bez prve špice? - Ne bih to komentirao. Moramo bez onog koga nema, na nama je da odrađujemo naš posao. Puno izravniji bio je Filip Bradarić... - Moramo između sebe razgovarat­i. Ako je Elez mogao doći sa zglobom koji je kao jabuka, onda su i neki drugi mogli biti tu. Mislite na Gavranović­a? - Ako je ozlijeđen, onda ne može igrati. Ali ako je Elez šepajući došao, onda je i on tu mogao biti s nama. Je li ovo oproštaj od naslova? - Teško je pričati o naslovu sada. Moramo se sabrati, do četvrtka biti najbolji mogući jer nam je to još jedna važna utakmica. Nije na treneru stvar, mi igrači preuzimamo punu odgovornos­t. Želimo stati ispred svih, i trenera i ljudi u klubu. Mi smo krivi. Rijeka nije dobro, valjda to sad i Mišković vidi. Keku treba netko pomoći, i to hitno.

Dinamo je prvaku Rijeci pobjegao na devet bodova, teško će Kekovi dečki to stići... prvenstven­ih pogodaka ove je sezone postigao dinamovac Soudani te je prvi strijelac lige, s dva pogotka više od napadača Rijeke Hebera Najbolja utakmica? Mislim da jest, iako smo i u Rijeci dobro odigrali istaknuo je Arijan Ademi

 ??  ?? Slavlje dvostrukog strijelca Soudanija nakon pobjede nad Rijekom
Slavlje dvostrukog strijelca Soudanija nakon pobjede nad Rijekom
 ??  ?? Bad Blue Boysi zapalili su nekoliko baklji
Bad Blue Boysi zapalili su nekoliko baklji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia